| Hardver | Matične ploče | ASUS ROG Maximus Z790 Formula
Matične ploče ASUS

ASUS ROG Maximus Z790 Formula

Formula za uspeh!

Danas imamo prilike da uradimo recenziju matične ploče koja zaista izgleda kao da je izlivena iz jednog komada – ASUS ROG Maximus Z790 Formula. Tome kumuje pre svega uniformni „Moonlight White“ dizajn, kako ga ASUS naziva. A „arsenal“ koji nudi ispod svega toga zaista obećava.

Layout matične ploče je veoma dobar, a kako je reč o Maximus seriji, očekivano je bilo da je maksimalna i na nivou sitnica. Primera radi, ukoliko želite da lako uklonite grafičku kartu, jednostavno možete da pritisnete Q-Release taster sa strane sa laku deinstalaciju po potrebi. Pri instalaciji SSD-a M.2 Q-latch zavrtanj je dovoljan da se okrene na stranu i vi ćete sa lakoćom instalirati novi SSD bez potrebe za dodatnim šrafljenjem.

Da podvučemo crtu, teško je ovoj matičnoj ploči pronaći neku ozbiljnu zamerku, naprotiv, reč je o vrhunskom parčetu hardvera koje baš i kao svako drugo takvo parče, košta dosta. Međutim, ako sklapate računar koji želite da bude jedan od onih high-end Intel baziranih mašina, ovo je jedna od tih matičnih ploča koju lako možemo da zamislimo u takvom buildu.

Kao takva, zavrednela je AXE Diamond priznanje, što prostim jezikom znači da ćete biti prezadovoljni.

Komentarišite na forumu…