| Hardver | Matične ploče | ASUS ROG Maximus Z790 Extreme
Matične ploče ASUS

ASUS ROG Maximus Z790 Extreme

Šta reći za jednu ovakvu matičnu ploču?

Ova matična ploča je neverovatna! Sve što zamislite da jedna matična ploča može da ima ova ima i teško je pronađi zamerku iako smo se itekako trudili.  Jednostavno rečeno, ASUS je sa Maximus serijom postavio visoke standarde i ništa nije drugačije ni kod novog Extreme modela koji predstavlja trenutni flagship kada pričamo o Intel čipset baziranim matičnim pločama.

Broj ventilatora tj konektora za ventiatore je velik a postoje čak dva specijlizovana hedera za vodenu pumpu, tako da u slučaju dual loop konfiguracije vodenog hlađenja možete odvojeno pratiti i kontrolisati parametre vodenih pumpi što je super! Kao što smo rekli, ploča je namenjena entuzijastima.

Dakle sve što pomislite od konektora je tu, a išlo se toliko daleko da postoji i front panel USB 3.2 Gen 2×2 konektor koji daje podršku za punjenje do 60W.

Hlađenje matične ploče je masivno i praktično je skoro cela matična ploča jedan ogroman hladnjak. Prilikom testiranja 13900K procesora ova matična ploča nam je poslužila kao referentna i bez problema se nosila sa konstantih 300W opterećenja u sekciju testiranja overklok potencijala novih Intel procesora.

ASUS ROG Maximus Z790 Extreme je zavrednela naše najveće priznanje AXEtraordinary, ali i AXE Advanced Design zbog svoje odlične konektivnosti.

Komentarišite na forumu…