| Hardver | Matične ploče | ASUS Crossblade Ranger
Matične ploče

ASUS Crossblade Ranger

ASUS Crossblade Ranger

Vrhunska AMD FM2+ matična ploča

 

Potencijalni korisnici AMD FM2+ platforme, do sada nisu mogli da se pohvale nekim velikim izborom kvalitetnih matičnih ploča, kao što je to slučaj za Intel platformu. Činjenično stanje je da je tržište koje pokriva AMD znatno manje nego ono koje pokriva Intel, takođe i sama FM2+ platforma nije u tolikoj meri namenjena entuzijastima kao što je to slučaj sa Intel LGA1150. Zbog toga i ne čudi situacija u kojoj je za FM2+ teško naći matičnu ploču sa cenom iznad 100 eura.

Kada je u pitanju ova platforma, od iole kvalitetnijih modela izbor pada samo na Gigabyte F2A88X UP4 koji poseduje vrhunske komponente i koji je overklokerski model, kao i ASUS A88X-Pro koji je odličan „all arounder“. Kada je domaće tržište u pitanju, ove matične ploče je vrlo teško nabaviti, jer primat u ovom segmentu uglavnom uzimaju jeftiniji modeli zbog cenovnog ranga APU-a i cele platforme.

Kada su gejmerski modeli srednje klase u pitanju, tu je situacija nešto bolja, pa imamo izbor između Gigabyte A88X G1.Sniper-a, zatim MSI A88X-G45 Gaming, ASRock Fatal1ty FM2A88X+ Killer, ali ovi modeli možda jesu solidni za svakodnevnu upotrebu, ali su daleko od vrhunskih overklokera.

 

ASUS Crossblade Ranger U1

 

Kada je u pitanju ASUS Crossblade Ranger, slobodno možemo reći da smo veoma prijatno iznenađeni skrivenim potencijalima AMD-ovih APU-ova koji su u dobroj meri „prikriveni“ i nešto slabijom ponudom overklokerskih modela. U narednim redovima otkrićemo vam nešto sasvim novo, kad je u pitanju FM2+ platforma…

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar