| Hardver | Matične ploče | ASRock Q1900TM-ITX
Matične ploče

ASRock Q1900TM-ITX


Ciljna grupa korisnika

 

Ovo nije matična ploča za običan HTPC, Q1900TM-ITX je idealna polazna tačka za neki All-in-one računar, koji nema granica u tome gde ćete ga primeniti. Za ATM mašine, kafomate, informacione terminale, ugradne računare, kancelarijska rešenja ili jednostavno za super kompaktne kućne računare, ovakva jedna matična ploča je nezaobilazna opcija.

 

ASRock J1900TM-ITX 001 T

 

Sistem koji sadrži komplet procesora i matične ploče, prevashodno je zamišljen za korisnike koji nemaju velike zahteve kada je u pitanju gejming ili bilo kakav produktivan posao. Cilj ovakvih proizvoda je lagana multimedijalna primena, niska potrošnja, konektivnost i malo pakovanje uz malo zagrevanja.

 

ASRock J1900TM-ITX 021 T

 

Intel Celeron J1900, procesor koji se nalazi na štampanoj ploči je Silvermont sa četiri Atom jezgra nove generacije. Sasvim sigurno da Vas ne može ostaviti bez teksta kada su u pitanju performanse, ali nas najviše interesuje termalna dispacija, agilnost sistema i reprodukcija video materijala bez kašljucanja.

 

ASRock J1900TM-ITX 009 T

 

Navešćemo najbitnije osobine Q1900TM-ITX ploče, koje je izdvajaju iz mase: LVDS konektor, PCIe 2.0 x1, mini PCIe, CIR i HTPC header priključci, onboard audio izlaz snage od 3W, naponski priključak od 19V itd. Neki će možda odmah prepoznati određene priključke i šta sve oni donose, a za one koji ne znaju, jednostavno listajte dalje ovu rencenziju.

Kao što smo rekli, tokom recenzije se nećemo baviti sa performansama procesora. Celokupni i detaljan test je već sproveden za vreme recenzije kada je AMD Athlon 5350 upoređen sa Intel Celeron J1900 procesorom. Ako Vam to nije dovoljno detaljno, skrenućemo vam pažnju i na drugu recenziju gde je na Shuttle platformi korišćen isti procesor, a gde smo merili i potrošnju.

 

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar