| Hardver | Matične ploče | ASRock Fatal1ty H97 Killer
Matične ploče

ASRock Fatal1ty H97 Killer


Ciljna grupa korisnika

 

ASRock Fatal1ty H97 Killer je gejmerska matična ploča zasnovana na H97 čipsetu koji ne poseduje mogućnost rada sa brzom DDR3 RAM memorijom od preko 1600 MHz i ne podržava overkloking, odnosno promenu BCLK vrednosti, kao i nVidia multi GPU, mada je to stvar specifikacije matične ploče.

 

H97chipset T

 

U globalu, H97 je isto što i Z97, izuzev što matične ploče imaju drugačiju podršku za RAM, overkloking, ne poseduju PCI Express svičeve i H97 nema podršku za „dynamic storage accelerator“ tehnologiju koja navodno ubrzava 15% performanse u radu sa SSD-om pod „jakim“ multitaskingom. H97 za razliku od Z97 podržava Small Business Advantage tehnolgiju koja objedinjuje hardver i šest aplikacija kao što su Data Backup and Restore, PC Health Center, Software Monitor, USB blocker, Energy Saver i Wireless Display. U suštini, H97 čipset je poslovno orijentisan, dok je Z97 namenjen overklokerima i gejmerima.

 

ASRock H97 Killer U2

 

Ipak, ASRock je predstavio H97 Killer koji je zapravo namenjen „light“ gejmerima koji nemaju nameru da koriste više od jedne grafičke karte u svojoj igračkoj postavci. Na kraju krajeva, K seriju procesora je moguće bez problema overklokovati na ovom čipsetu, uz jednostavnu promenu multiplikatora, postižu se frekvencije od stabilnih 4,3 GHz, što je više nego dovoljno za sve igračke naslove.

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar