| Hardver | Konfiguracije | GTR Prime AirFlow Fusion
Konfiguracije AMD

GTR Prime AirFlow Fusion

Vrhunski gaming prebuilt PC postoji!?

Bukvalno se ne sećam kada smo poslednji put imali konfiguraciju na testu. Znate i sami da smo se oduvek zalagali za samostalno sklapanje računara i da je ideja bila da sami izaberete komponente, te da vas naučimo šta je dobro, a šta ne, odnosno kako se šta radi. Problem u ovom pristupu je što hardver mora da se non stop prati. Pogledajte se u ogledalo sada i recite glasno da ste baš vi taj lik koji redovno prati sve. Ako je tako, svaka čast. Čestitam, možete sebe nazvati hardverskim entuzijastom.

Ali da nas ne razumete pogrešno, nije ni problem ako to niste, jer čak i meni koji se profesionalno bavim ovim poslom ponekad desi da mi nešto promakne u ovom svetu. Uvek volim da kažem, da ne moram svako sve da zna, a mislim da i ne treba, ali da bismo svi morali da znamo te neke osnove ili u najgorem slučaju da tačno znamo koga da pitamo za savet. Daleko od toga da na tržištu nisu postojali vrlo dobro ili odlični sklopljeni računari, ali je iskreno bilo najviše onih „uvaljivačkih“ konfiguracija, kako ja to volim da nazovem gde su komponente bile u disbalansu, a sve je sklopljeno tako po sistemu da se uvali ili zakine na nečemu.

Sa druge strane, zbog trenutne nestašice hardvera je teško doći do komponenti i nekako je bilo očekivano da ćemo pre ili kasnije dobiti ponudu da istestiramo gotovu konfiguraciju. Kada me je Comtrade pitao da istestiram ovu konfiguraciju insistirao sam na tome da prvo pogledam specifikaciju računara, prvi utisak mi je bio da je ovo sklapao neko ko zaista razume računarske komponente, pa krenimo po redu. Pred vama je GTR Prime AirFlow Fusion računar.

Ovaj računar dolazi bez monitora, tastature i miša, a kako su te komponente veoma subjektivna kategorija ideja je bila da korisnik to sam izabere, što u potpunosti pozdravljamo.
Zanimljivo je što u paketu pored računara dolazi strujni kabl, disk sa drajverima, ali i propratno korisničko upustvo koje je lokalizovano. Ovo uputstvo ne znači ništa hardverskim entuzijastima, ali za nekog početnika može da bude veoma korisno.

Računar ne dolazi sa instaliranim operativnim sistemom, te smo nakon instalacije instalirali gomilu igara i test programa.

Comtrade je sa GTR Prime AirFlow Fusion napravio odličan posao, i zaista nemam nikakve ozbiljne zamerke na ovaj računar. Odlično je izbalansiran sa komponentama. Komponente su kvalitetne. Hladan i tih u radu, a opet izuzetno brz gejming računar. Što je najbitnije, u vreme ove nestašice, možete da ga kupite i sve je već sklopljeno.

Kao takav, zavredneo je AXE Diamond priznanje. Iskreno, ni mi ne bismo ništa bolje ukomponovali da smo pravili naš build sa osnovama kao što su RX6700XT i Ryzen 5 5600X.

 

Komentarišite na forumu…

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar