| Hardver | Hlađenja | Noctua NF-A14 i NF-A15
Hlađenja

Noctua NF-A14 i NF-A15

Noctua NF-A14 NF-A15

Nove vetrenjače iz Austrije

Poznati inovator na polju računarskih ventilatora, Noctua, je nedavno proširila svoj portfolio sa dva modela, odnosno tri da budemo precizni. U pitanju su novi 140mm modeli aktuelne “A” serije ventilatora. Nova serija je zadržala “par fora” od starijih proizvoda, ali je takođe opremljena i sa nekim novim tehnologijama. Ovi 140mm ventilatori imaju AAO ramove, kao i kanale za poboljšanje protoka na lopaticama radi veće aerodinamične efikasnosti (Flow Acceleration Channels) koji čine “zaštitni znak” serije.

“The King is dead! Long live the Kings!” NF-P14 je otišao u penziju i njegovu zamenu će činiti ova tri modela u dva različita oblika. NF-A14 će pokrivati neke “osnovne” potrebe, dok je NF-A15 dizajniran da bude ventilator za procesorske hladnjake.

Iz Noctue nam uvek stižu dobre vesti i videćemo da li će ova austrijska kompanija ponoviti svoju slavu. Hoće li NF-A14 i NF-A15 biti kraljevi tišine i performansi u svom segmentu? Iskreni da budemo, postoji mala doza skepticizma jer je NF-P14 već dovoljno „high tech“ sam po sebi. Ostaje nam samo da se bacimo na testiranje i uverimo kako stoje stvari.

 

 

Noctua NF-A14 NF-A15 039 T

 

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar