| Hardver | Grafičke karte | Gigabyte GTX 1660 Ti Gaming OC
Grafičke karte Gigabyte

Gigabyte GTX 1660 Ti Gaming OC

Utisci i par reči za kraj

Nakon nekoliko dana igranja, testiranja, pa hajde da kažemo i druženja sa Gigabyte GTX 1660 Ti OC modelom možemo slobodno reći da Gigabyte zna kako treba napraviti jedan OC model. Windforce hlađenje je odlično odradilo posao i od ovog modela napravilo izuzetno tihu i hladnu kartu.

63 °C tokom igranja i 64 °C tokom Furmark testa uz 21/22db buke (tišine?) su zaista fantastični rezultati. Turing 116 se pokazao kao prilično hladan čip ali je Gigabyte zaista maksimalno uspeo da ohladi isti sa svojim Windforce rešenjem. Karta je bila nerealno tiha i stabilna tokom svih testova bez bilo kakvih anomalija tokom overklok sesija i zaista je privukla našu pažnju – još ako uzmemo u obzir da je ovo gornji / viši srednji segment, ova karta sa svojom cenom oko 310 eura predstavlja definitivno best buy u klasi.

Napominjemo još jednom da je sistem hlađenja “overkill” te da je cena mogla biti i niža da je korišćen neki drugi sistem ali svakako zbog sufiksa OC u nazivu, dobili smo izvanredan proizvod. Ovom izvedbom i ostvarenim rezultatima, ali ne prevelikim novitetima, Gigabyte je ovaj put zaslužio „Axe Gold“ i „Axe Best Buy in Class“ nagrade.

 

Komentarišite na forumu…

Nenad Zarić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar