| Hardver | Grafičke karte | ASUS RTX ROG 2070 STRIX OC
Grafičke karte

ASUS RTX ROG 2070 STRIX OC


Utisci i par reči za kraj

 

Hm, par reči za kraj, pre bih rekao roman ali hajde da se zadržimo na standardnom tekstu o utiscima koje je ovaj model ASUS-a ostavio na nas i šta generalno mislimo o ovom modelu.

Nakon sumiranja utisaka, shvatili smo da je GEFORCE RXT 2070 model zamišljen kao igrač za ulaz u high-end segment ali opet ne high end iz perspektive RTX 2080 i RTX 2080 Ti modela.

Ostavljanjem istog broja ROP-ova (Render Output Units) – 64 kao na RTX 2080 modelu rekli bismo da je NVIDIA napravila pravu stvar. Ova količina ROP-ova je jedan od kricjalnih stvari kada je procesuiranje tekstura u visokim rezolucijama u igri te je ovo jako dobro odmeren potez kompanije NVIDIA.

Ova grafička karta prosto grize u 1440p rezoluciji dok u 4K rezolucijama takođe ne gubi previše dah sem u najzahtevnijim naslovima koji umeju da preznoje i trenutne TOP modele.

U skorijoj budućnosti, RXT 2070 modeli će po našem mišljenju preuzimati primat u gornjem segment bez obzira o raznim glasinama na račun RTX tehnologije koja “ubija” performanse Turing čipova.

 

Nagrada 01

 

STRIX RTX 2070 OC model grafičke karte je bilo više nego zadovoljstvo testirati – nema buke, nema seckanja, frejmovi lete, temperature sasvim prihvatljive, ni blizu granice gde karta kreće da obara taktove. ASUS se potrudio sa celom STRIX serijom koja je unapređena u odnosu na prethodnu generaciju pa je tako i NVIDIA GEFORCE RTX 2070 OC model dobio vrhusnko hlađenje i samim tim odlične performance.

ASUS sa svojom STRIX izvedbom verovatno neće biti među jeftinijim RTX 2070 modelima ali za razliku od modela koji nam stižu, ostavljamo mali znak sumnje da će neko sklopiti ovako dobar proizvod i zaokružiti ga do kraja.

Sasvim zasluženo, ASUS STRIX RTX 2070 od PCAXE-a dobija AXETRAORDINARY/PCAXE SILENT/DIAMOND nagrade, a nama ostaje da nakon druženja sa njom vidimo šta dalje stiže na meni u okviru nove RTX serije.

Do tada, vidimo se sajtu i forumu, kao i FB stranici.

 

Komentarišite na forumu…

 

Nenad Zarić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar