| Hardver | Grafičke karte | ASUS ROG Strix Gaming GeForce RTX 3050
Grafičke karte ASUS

ASUS ROG Strix Gaming GeForce RTX 3050

Najbolji RTX3050 na tržištu?

Već ranije smo RTX3050 čip okarakterisali kao dobru opciju ako ne očekujete čuda ali se ipak igrate dosta, a imate 1080p monitor. Dakle, sa karakteristikama samog RTX3050 čipa se nećemo ponavljati. Danas je na testu ASUS ROG Strix Gaming varijanta GeForce RTX 3050 čipa i prirodom stvari očekivanja su velika!

Što se tiče performansi, neka suština je da je ovo grafička karta sa kojom se možete igrati jako lepo u 1080p rezoluciji sa visokom FPS-om na medium podešavanjima, ali i u dosta igara na high/max podešavanjima sa naravno očekivanim padom performansi u nekim igrama. Naravno, DLSS tehnologija može dosta da pomogne, pa čak i da pomogne da s igrate u višoj rezoluciji u nekim naslovima tj u 1440p. Ali suština je da je 1080p prava mera!

 

Cena bi naravno bila mnogo niža da nije situacija sa grafičkim kartama takva kakva jeste, ali tako je kako je i ovo više čak nije ni nova realnost, nego je jednostavno rečeno – realnost. Međutim, to ne umanjuje činjenicu da je ovo vrlo verovatno najbolja RTX3050 grafička karta i kao takva je zavrednela zbog svoje vrhunske izrade AXE Platinum priznanje, ali i AXE Silent i Green priznanja zbog tišine i efikasnosti.

 

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar