| Gaming | Vesti | Koliko će mesta „zauzimati“ Call of Duty: Vanguard?
Vesti Activision

Koliko će mesta „zauzimati“ Call of Duty: Vanguard?

Konačno je poznato koliko ćete prostora morati da oslobodite kako biste uživali u najnovijem nastavku igre Call of Duty. Developeri su otkrili koliko će vam mesta biti potrebno, uključujući i pre-loading.

Ukoliko želite da igrate Call of Duty: Vanguard na Xbox One, veličina naslova iznosi 56.6GB. U slučaju Xbox Series X/S, iznosi 61GB, dok za PS4 i PS5 konzole, ćete morati da oslobodite 93.12GB (54.65GB download), odnosno 89.84GB (64.13GB download).

Poređenja radi, prošlo izdanje Call of Duty serijala, Black Ops Cold War, je bilo „teško“ 200GB ukoliko ste hteli da igrate naslov na PS5, dok su PC gejmeri morali da izdvoje 250GB. Activision je u martu izbacio veliki update kako bi ukazao na problem Modern Warfare-a i Warzone-a, a programeri Call of Duty-a su dugo bili svesni da su veličine datoteka problem za mnoge igrače.

„Dobre vesti za hard diskove svuda“, piše na blogu Call of Duty. „Zbog nove tehnologije striminga tekstura na zahtev, veličina instalacije Vanguard-a pri lansiranju će biti znatno manja od prethodnih Call of Duty izdanja — do 30% – 50%+ razlike u veličini datoteke na konzoli sledeće generacije i PC-u.“

Activision tek treba da objavi detalje o veličini PC instalacije za Vanguard, ali pre-loading na PC počinje 2. novembra. Prethodno učitavanje za PS4 i PS5 verzije igre je počelo 28. oktobra u 21:00 po pacifičkom vremenu u Severnoj i Južnoj Americi, a u ponoć po lokalnom vremenu 29. oktobra u drugim zemljama.

Prethodno učitavanje za Xbox One i Series X/S počinje u isto vreme: 28. oktobra u 21:00 po pacifičkom vremenu. Svako ko je digitalno naručio igru ​​unapred može da je učita kako bi bila spremna za lansiranje 5. novembra.

 

Izvor: Call of Duty Blog

 

Komentarišite na forumu…