| Gaming | F1 2019 – Recenzija
Gaming Recenzije

F1 2019 – Recenzija

Malo je previše očekivati da licencirana trkačka igra ima svež sadržaj svake godine, s obzirom da prati određeni šampionat, tako da možemo reći da Formula 1 2019 pati od IDENTIČNE BOLJKE kao i Moto GP 2019, samo je drugi developer.

Ovde je u pitanju Codemasters, ali realno, ne možemo da ih krivimo za to, jer takvo je stanje i u stvarno šampionatu.

Bez obzira što igra ne unosi neke novine u odnosu na prethodnu, generalno je zabavno iskustvo, jer ovo vam je jedini način da osetite kako je to biti profesionalni F1 vozač. Imate i Career mode sa pričom koja vas vodi do potpisivanja ugovora za F1 tim.

Uvodna priča ima tri trke i to je to. Bukvalno kako god da se pokažete u vožnji u te tri trke, BUKVALNO SVAKI F1 tim će hteti da vas uzme. Posle toga vam je zadatak samo da ispunite ciljeve i zadobijete poverenje vašeg tima. Napredujete kroz sezonu otključavajući skill tree vašeg tima i unapređujući vaš bolid dok ne postanete šampion.

Grafika je na zavidnom nivou, što se i očekuje od Codemasters tima, kontrole su skroz lepo formatirane i za kontroler i za volan. E sada, jedina zamerka koju imamo je nedostatak VR moda, jer ipak je ovo zvanična simulacija za Formulu 1 i  ako Project Cars može da ima VR podršku.

Ipak je ovo i eSports igra sa zvaničnim šampionatima koje podržavaju oficijelni timovi F1.

Igra ima jako dobar multiplayer i omogućena vam je vizuelna kastomizacija vašeg bolida, tako da zaista možete da budete unikatni kada se trkate na netu. E sad, jedino što nisu baš pristupačni, jer koštaju dosta u  in-game valutama, a naravno da možete i da odrešite kesu i da platite stvari realnim novcem.

Formula 1 2019 je sasvim solidno iskustvo i doneće sate zabave hardkor fanovima šampionata. Tu je i eSports da se oprobate onlajn i ko zna, možda vas neki tim stvarno uzme za zvaničnog vozača. Ima dosta dobrog materijala, pa čak i istorijskih vozača sa kojima možete voziti, tako da sve u svemu, igra vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Postoje mnogo bolje trkačke igre, ali ovo je ipak verodostojna 1 na 1 simulacija formule 1 i u tome je najbolja.

Od AXE tima, F1 2019 dobija AXE PLATINUM priznanje.