Teretana vraća u normalan režim, nema bolje terapijeMalo sam izgubio kondiciju ali se vraćam u formu polako. Bolji apetit posle treninga, aktivirani svi mišići, opušta, deluje na psihu, kardiovaskularni sistem, respiratorni sistem, kičmu, baš prija...
Nikako single leg vezbe!!! Prvo izometrija. Mesec dana nista sem resIStance traka dok ti se zglob ne stabilizuje. Šutiranje, čučanj, posle dve nedelje. LAGANO sa brojem ponavljanja!S***ao koleno prvo na basketu...
Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk
Mislio sam na kvadriceps. Nisam mislio da u samom kolenu ima mišić.Koj misić da vratis ako si s***ao koleno.?U kolenu imas ligamente i hrskavicu nema misici. Tehnički gledano i ligamenti su vrsta misicnog tkiva ali nisu klasicni misici. Ja ti kazem zato sto moz da popušiš tendonitis ili entezitis neki koji je mnogo dosadan ako nisi na hemiji. U principu sam ces sebi da skocis u stomak opet. Sama povreda kolena, kakve god da je prirode je posledica loše stabilizacije( slabosti) ili neke vrste udarca. Ako se nisi puko u beton i ili iskrenuo zglob s***avši ligamente,s***avši koleno na taj način, imao si nekakav dibalans oko kolena i loš trening od početka zato se povreda i desila ako se desila u normalnom pokretu( odraz, doskok, akceleracija- deceleracija, bilo kakva vrsta lateralnog pokreta)
Hemoroidi? Jbt ne bi mi palo na pamet. Mislim, osećam ja da su mi trbušnjaci jači jer ne koristim kaiš, ali počinje da me hvata strah i onda onaj mind muscle connection je sve slabiji, ne osećam se prijatno. Moraću da kupim i to i gurtne, što pre...Bolje se ne igraj, i to ne zbog kile. Ima tu i koristi raditi bez kajsa, ako nisi do sad na***ao sve su manje šanse zbog jačanja trbušnog zida. Ali može da ti napravi probleme sa hemoroidima, veruj mi ta muka ti ne treba
Loše ceniš.Cenim da koriscenje ili nekoriscenje kaisa ne utice na jacinu trbusnih misica.
Ako mozes da mi nadjes gde pise da koriscenje kaisa umanjuje upotrebu trbusnih misica ili gde pise da nekoriscenje kaisa dovodi do vece upotrebe trbusnih misica.Loše ceniš.
Pa eto vidiš, ne znaš koliko treba. Naravno da uključuje više korišćenje trbušnih mišića za stabilizaciju core-a, do te mere da može da se stvori kila preteranim opterećenjem.Koliko ja znam nekoriscenje kaisa ne ukljucuje vise trbusne misice.
Ta stabilizacija postoji i kad nosis kais Stavi kais i pokusaj da ne udahnes lepo i stisnes stomak sa velikom kilazom i da vidimo sta ce se desiti.Pa eto vidiš, ne znaš koliko treba. Naravno da uključuje više korišćenje trbušnih mišića za stabilizaciju core-a, do te mere da može da se stvori kila preteranim opterećenjem.
Ja sam mislio da je ovo opšte znanje ali očigledno nije...
Ja sam za to da se koristi kais pri velikim kilazamaPokušaj da podigneš 200kg deadlift bez kaiša i javi se u kojoj bolnici si završio.
Dokazao si koliko znaš, zato i odustajem od raspraveWHO GIVES A FUCK ABOUT STRENGTHENING YOUR CORE WHEN YOU ARE TRAINING THE SQUAT OR THE DEADLIFT.