• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Automobili

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Ах, онда моје извињење. Ту се слажемо.

Ја чак мислим да је за ту цену, тачније у том ценовном рангу најбољи избог рено мегане, пошто је мало само скупљи од кије.
Рено, као власник Нисана, ипак има предност у односу на Кију, чији је власник Хјундаи.
Boldovani Reno nije nikako Izbor za Beagle-a jer kolko sam ja izvalio on planira covek sto ekonomicnije,a po onome sto ja znam o Francuzima buduci da mi kum drzi servis istih ne ide Reno-u niti jednom France-u u prilog ;)

Njihovi servisi su poprilicno skupi bilo da je upitanju Reno,Citroen ili pak Pezo ;)

Sto se tice motora,TDI i JTD su dosta klasa bolji od crdi-a tu nema price..

malo mi je samo nejasno kako je Beagl uocio ogromnu razliku izmedju benzinca i dizela kad je gomila profi vozaca izjavila da su razlike izmedju novih dizel motora i benzinca gotovo neprimetljive

vamilos

PCAXE Member
Učlanjen(a)
30.04.2009.
Poruka
224
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
2500K@4500mhz CM 212 EVO
Motherboard:
MSI Z77-G43
RAM:
2x4GB 1866MHz Exceleram Black Sark
VGA & cooler:
PowerColor HD 6850
Display:
LG L225WS
HDD:
WD 640gb aaks, WD 250gb
Sound:
on board
Case:
Midgard II
PSU:
PC POWER & COOLING 500w Silencer
Optical drives:
Lg
Mice & keyboard:
TRUST DS-3700R+HP XA965AA
Internet:
SBB kablovska
OS & Browser:
Win 7 64bit
Dok se vi raspravljete sta valja, a sta ne valja i ciji su motori dobri a ciji ne, evo par slika od autica koji sam prosle godine malo provozao i gde mi se noga na gasu bukvalno tresla od straha, a do skora sam vozio Punto GT.

O ovim kolcima sam vec pricao pre nekoliko meseci, pa sam sad dosao i do slika.
Nissan 300ZX BiTurbo oko 400ks, malo nesto preko.

Prilozi

S

stalja

Guest
Ортак из краја има пасата 2001 са 1.9тди мотором који је прешао 543.700км, последњи пут када сам ја погледао.
Нису само Опели са тим Фијат дизелом, има још доста других марки које користе ЈТД моторе. Ти стари ТДИ и ЈТД су мазге које могу да пређу стварно много км без да покажу знаке старости или похабаности.
Они нису common-rail мотори и вероватно је то разлог.
JTD od početka ima common rail sistem.

mJET motori imaju samo unapređen sistem brizgaljki.

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.065
Rezultat reagovanja
3.738
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark, phanteks t30
Motherboard:
asus rog strix b550-i gaming
RAM:
g.skill trident z neo 32gb
VGA & cooler:
nvidia rtx 4070super founders edition
Display:
asus vg27aql1a
HDD:
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Sound:
ifi zen dac v2, presonus eris 3.5, akg k712 pro balanced
Case:
lian li a4 h20
PSU:
corsair sf750 platinum
Mice & keyboard:
lamzu atlantis mini, kbd.fans tofu65 e-white
Internet:
optical cable

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pitanje za Zonija: koju Kiu voziš, da li je tvoj auto ili službeni? Baš me zanima, jer lako je prosipati pamet kada ti drugi plaća sve. I da li si menjao sijalice na tom autu (u nedođiji ne daj Bože)?
službeno-privatni ;) to je prednost/mana privatne firme...

sijalice se (valjda) komplikovano menjaju, ali nisam nikada ni probao :) odem u servis i oni to urade za dž (nisam čak ni gledao kako se menjaju).

inače, kia shuma...

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Vozim Kiu već nekoliko godina i nemam nikakve primedbe. Prešla 160.000 i sve je i dalje OK. Dakle, imam extra pozitivno mišljenje o Kijama (i Hjundaiju) - za malo para odličan auto.
Heh, nemam pojma otkud mi gornja cifra :) Prava kilometraža je 225.000 ;)

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Taj auto tesko da je za voznju i po boljim putevima. Taj auto je za freaky Japance i lozenje, ni za sta vise. Imao je komsija pimpovanu CRX (ali bukvalno, samo karoserija je bila stock) i taj auto jeste paljevina: lezi fenomenalno, isto tako ubrzava, ali sa tim autom nikada, ali nikada, neces preci vise od 100 kilometara u kontinuitetu. Toliko je udoban.

Razumem ja to, svi se mi lako zanesemo sa takvim automobilima, ali u stvarnosti tako nesto je neprakticno, neudobno i previse trosi. Posle odredjenog vremena pochelo bi da te nervira.
Ja zaista ne znam odakle ti ovo... ali se grdno varas. Ti mislis da je GT-R za stazu - i samo za stazu?
Mislis da je toliko tvrd da ne mozes da teras po normalnom putu? Odakle ti to, stvarno?

Bre, pa mozes da ga vozis za svaki dan, bukvalno... da ides njime do radnje i nazad, ako ti se prohte. Mala decica (omiljeni pleonazam :D) na zadnjem sedistu, ceger sa prazilukom i pomorandzama u gepeku... i usput preslisas par Lamborghini-ja i Porsche-a na putu od pijace ka kuci :P

A poredjenje ti je na nivou... uzeo si za primer neki klasican "ricer" Civic, koji i sam nazivas pimpovanim, a koji je i sklepan sa svrhom sto brzeg kretanja od semafora do semafora... i to poredis sa GT-R-om. Ne ide. Ni blizu.
Niti je za "freaky Japance", niti je za lozenje... vec za uzivanje u voznji. U svakom smislu - na stazi, na normalnom putu. Podjednako.

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
Ja zaista ne znam odakle ti ovo... ali se grdno varas. Ti mislis da je GT-R za stazu - i samo za stazu?
Mislis da je toliko tvrd da ne mozes da teras po normalnom putu? Odakle ti to, stvarno?

Bre, pa mozes da ga vozis za svaki dan, bukvalno... da ides njime do radnje i nazad, ako ti se prohte. Mala decica (omiljeni pleonazam :D) na zadnjem sedistu, ceger sa prazilukom i pomorandzama u gepeku... i usput preslisas par Lamborghini-ja i Porsche-a na putu od pijace ka kuci :P

A poredjenje ti je na nivou... uzeo si za primer neki klasican "ricer" Civic, koji i sam nazivas pimpovanim, a koji je i sklepan sa svrhom sto brzeg kretanja od semafora do semafora... i to poredis sa GT-R-om. Ne ide. Ni blizu.
Niti je za "freaky Japance", niti je za lozenje... vec za uzivanje u voznji. U svakom smislu - na stazi, na normalnom putu. Podjednako.
u potpunosti se slazem ali nazalost tesko da ces porsea da preslisas :)

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonII X4 620 @1.225v, Hyper 412 Slim
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
2x2GB Patriot Viper + 2x2GB GEIL Black Dragon CL5-5-5-15 @800 @1.8v
VGA & cooler:
Gigabyte GF9500GT 1GB (750/1850/500), CoolViva Z1
Display:
LG L204WS
HDD:
Patriot Pyro 60 GB, WD5001AALS
Sound:
Creative Audigy 1, Altec Lansing ATP3, Beyerdynamic DTX-710
Case:
Lian Li PC-S80 Black, 2xScythe SlipSream, 1x Turbine Master 800RPM
PSU:
OCZ StealthXStream 500W (Scythe S-Flex ventilator)
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Microsoft sidewinder X5, Roccat Taito, Logitech K120
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel

A ti si vozio GT-R pa znas? Mozes ti da ides i do Ciriha sa njim, ali kakava ce to voznja biti? Ako 90% vremena provedes na obicnim i auto putevima, koja je poenta trkackog ogibljenja? A za lozenje je, jer je vise igracka nego auto.

Ocigledno je da nemamo isto poimanje idealnog prevoznog sredstva. Za mene je to luksuzna kabina, kulitvisan motor i udobno ogibljenje. Da se vozis kao covek, da ima dovoljno mesta za sav porodicni prtljag, i da te ne bude sramota ako dodjes do Autobana. Koji ce mi djavo stoperica, akcelerometar, sportsko ogibljenje i ko ce ti ga znati sta sve jos?

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
u potpunosti se slazem ali nazalost tesko da ces porsea da preslisas :)
Jel'? :)
Da si napisao Kenigseg ili pak Zonda, pa i da kazemo nesto... :d

Dobro deder, a na kojeg Porsea to mislis? :)
Generalizujes malo, gledas navijacki... ali dobro, evo ja tebe da pitam: navedi mi Porseove modele koji mogu da dobiju ovog Nisana, i to u kojim god kategorijama hoces - drag/ubrzanje, krug po stazi... sta god hoces.
I to navedi sve modele za koje mislis da mogu :), nebitno bili oni najobicniji "putnicki" ili pak neki vec polu-trkacki modeli... dakle, GT2, GT3, RSR, Turbo... klasican Boxter :P... ma sta god hoces... pa da vidimo sta sve iz te game moze da prismrdi GT-R-u :)

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
A ti si vozio GT-R pa znas? Mozes ti da ides i do Ciriha sa njim, ali kakava ce to voznja biti? Ako 90% vremena provedes na obicnim i auto putevima, koja je poenta trkackog ogibljenja? A za lozenje je, jer je vise igracka nego auto.
Istom analogijom - a ti si pa vozio, te znas da *nije* tako?

Ceo svet ga nahvali, nikom ne smeta ogibljenje, jako dobar everyday auto, jedan od retkih superautomobila koji se lagano vozi na taj nacin i ima upotrebnu vrednost - samo tvom dupetu tvrdo iako si ga samo na slikama gledao...
A kazem ti, to sto si pominjao nekog klasicnog "garaza tuning" Civic-a, koji ide kao raketa i drzi kao pegla u krivinama, a u isto vreme otpadaju bubrezi po nasim ulicama - apsolutno nikakve veze nema sa ovom pricom.
Ocigledno je da nemamo isto poimanje idealnog prevoznog sredstva. Za mene je to luksuzna kabina, kulitvisan motor i udobno ogibljenje. Da se vozis kao covek, da ima dovoljno mesta za sav porodicni prtljag, i da te ne bude sramota ako dodjes do Autobana. Koji ce mi djavo stoperica, akcelerometar, sportsko ogibljenje i ko ce ti ga znati sta sve jos?
Ocigledno.

Porodicu jos uvek nemam, ne gledam ima li mesta za klince na zadnjem sedistu, koliki ima gepek, moze li prase da mi stane tamo sa sve jagnjetom pride, ne treba mi ogromna kabina jer mi stomacina visi u krilu... vec sasvim normalan, koliko-toliko sportski automobil (iako je GT-R supercar), koji moze da se vozi za svaki dan. A ovaj Nissan to itekako moze.

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
Jel'? :)
Da si napisao Kenigseg ili pak Zonda, pa i da kazemo nesto... :d

Dobro deder, a na kojeg Porsea to mislis? :)
Generalizujes malo, gledas navijacki... ali dobro, evo ja tebe da pitam: navedi mi Porseove modele koji mogu da dobiju ovog Nisana, i to u kojim god kategorijama hoces - drag/ubrzanje, krug po stazi... sta god hoces.
I to navedi sve modele za koje mislis da mogu :), nebitno bili oni najobicniji "putnicki" ili pak neki vec polu-trkacki modeli... dakle, GT2, GT3, RSR, Turbo... klasican Boxter :P... ma sta god hoces... pa da vidimo sta sve iz te game moze da prismrdi GT-R-u :)
Ja bi voleo za je GTR bolji od porsea ali posle gledenja You tuba i nekih jos rezultata nazalost prose bolji ne mnogo ali bolji
npr swizer ove verzije GTR a porsea
Na stazi je bolji nemac a na ubrzanju/drag mozda GTR bolji

A posle ce Fedja da dodje da ti objasni zasto i kako sa jedno 10 linkova za obrazlozenje :rotf::D:D:D

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
Ja bi voleo za je GTR bolji od porsea ali posle gledenja You tuba i nekih jos rezultata nazalost prose bolji ne mnogo ali bolji
npr swizer ove verzije GTR a porsea
Daj linkove slobodno, da se i mi ostali uverimo u to ;)

Staza, drag, sta god... da vidimo kako to Porsche (a i dalje ne rece koji... ako je 9fff onda dobro, nemoj samo da je neki Boxter :P) dere GT-R-a :)
Uostalom, eno ti Nürburgring, 'de ces bolji domaci teren za Porsche-a od tog... prosvrljaj tamo, vidi sta je ispred Nissan-a... a sta sve iza njega ;)
A posle ce Fedja da dodje da ti objasni zasto i kako sa jedno 10 linkova za obrazlozenje :rotf::D:D:D
Nece, Fedja ce da se slozi sa mnom :cool:

On je maximalno objektivan, pa je i sam bio iznenadjen performansama GT-R-a, ima toga na prethodnim stranama ovog megalomanskog treda... :D

Poslednja izmena:

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7

Staza, drag, sta god... da vidimo kako to Porsche (a i dalje ne rece koji... ako je 9fff onda dobro, nemoj samo da je neki Boxter :P) dere GT-R-a :)
Uostalom, eno ti Nordschleife, 'de ces bolji domaci teren za Porsche-a od tog... prosvrljaj tamo, vidi sta je ispred Nissan-a... a sta sve iza njega ;)

On je maximalno objektivan, pa je i sam bio iznenadjen performansama GT-R-a, ima toga na prethodnim stranama ovog megalomanskog treda... :D
nemogu sada da trazim linkove naravno da nije boxter koji boxter :no: 9xx
zato sto je objekitvan zato ga i saljem :)
on mi je objasnio da je porse ipak bolji od GTR za nijansu ali jeste

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
Hehehe... videcemo kad dodje ;)

Misko

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Uf moze da bude na stazi bolji ali ako ga vozi schumacher, porschea je jako tesko zadrzati na stazi, stig se okretao ko blesav u GT-u. Mislim da je za normalne mnogo lakse upravljati japancem nego carrerom. Ali zbog toga mnogi i vole carreru kao ultra dobar feeling tokom voznje.

Evo da ne bude da nisi razumeo ovde je skoro ko na srpskom, kaze covek lepo trista :rotf:

Poslednja izmena od urednika:

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
Da ja sam pretplacen na drag times :) kako se oni lepo zezaju to je strasno :)

Sta li ce te Zoni da kaze sto ovi krse pravila saobracaja :rotf::rotf::rotf::rotf:

Poslednja izmena:

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Sta li ce te Zoni da kaze sto ovi krse pravila saobracaja :rotf::rotf::rotf::rotf:
Pa bice problema sigurno :D, al razlog je samo taj sto to rade sa Porseom Nisanom i ostalim munjama jer ipak su to krs kola koja samo tako mogu da se voze,da je KIA upitanju bilo bi ok :d:d:d :P:P:P

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB

Staza, drag, sta god... da vidimo kako to Porsche (a i dalje ne rece koji... ako je 9fff onda dobro, nemoj samo da je neki Boxter :P) dere GT-R-a :) T
Uostalom, eno ti Nürburgring, 'de ces bolji domaci teren za Porsche-a od tog... prosvrljaj tamo, vidi sta je ispred Nissan-a... a sta sve iza njega ;)

Da se razumemo, 911 Turbo, narocito ovaj facelift sa PDK menjacem i pogonom na 4 tocka objasnjava tom GT-R-u, ali je razlika u ceni znacajna.

Na snimcima drag race-a zbog odlicnog prianjanja GT-R startuje cak brze i od 911 Turbo sa zadnjom vucom, ali ja ovaj vrlo brzo stiže i prestiže. 911 Turbo ima napredniji i jači motor od GTRa, kao i manje kilograma.
GTR se odlično drži na kružnim stazama, naročito po vlažnim stazama. Negde je čak brži i za 1 sekundu po krugu od 911 GT2, ali sve ukupno, GT2 dosta bolje ide od GTR-a. I još jedna stvar, mnogo zavisi od vozača, a i od same staze.
Porsche je brutalniji i ekskluzivniji automobil od GTR-a i ni jedan Nissan ili Datsun nikada neće biti kao Porsche.

I drag race izmedju GTR-a i "starog" 997 koji ma samo 480 konja. :d

Evo kako GTR deluje sporo u odnosu na Veyrona:

Malo rolling start-a izmedju GTR-a i 911 GT2

A ovde se vidi sta znaci prianjanje, a sta znaci "brutal horse power"

Ne treba mnogo da pricam o tome da je novi facelift 997 911, narocito u verziji Turbo S jos mocniji. Ovde se radi o 911 Turbo i 911 GT2 sa klasicnim zadnjim pogonom i manuelnim menjacem. Facelift poseduje PDK sa launch kontrolom.

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Evo i nesto o novom 911 Turbo S

...malo demonstracije brutalnosti "kontrole ruchka"

..evo kako se GTR provodi sa novim 997 Turbo, koji je opremljen sa lc i PDK menjacem (verzija od "samo" 500 konja)

Poslednja izmena:

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Poslednja izmena:

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
Kad smo kod ruchka, treba necim i da se zalije:

http://www.evo.co.uk/videos/planetevovideos/246160/porsche_911_turbo.html

Inace GT-R ima sta da objasni Porsche-u:

http://www.fastestlaps.com/track2.html

Za te pare auto stvarno nudi performanse mnogo skupljih masina.
apsolutno a posle skupisa pare pa ga oteras i Swizer :):cool::cool: <3

Gledam ovu listu i nisu isti vozaci pa je izgleda sve to ja relativno jel kao obican GTR brzi od spec V
I nervirame sto je SRT na 10 mestu nek otera ovaj Yuri iz drag times svoj P800 u nemacu objasni mrtvom SRT u

Izlgeda da nevredi raspvravljati i ovome o cemu mi raspavaljamo zato sto je razlika mala a previse faktora utise na merenje i od mnogo toga zavisi
Jedno je sigurno za 24/7 je GTR best buy :rotf::rotf::D:D

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
apsolutno a posle skupisa pare pa ga oteras i Swizer :):cool::cool: <3

Gledam ovu listu i nisu isti vozaci pa je izgleda sve to ja relativno jel kao obican GTR brzi od spec V
I nervirame sto je SRT na 10 mestu nek otera ovaj Yuri iz drag times svoj P800 u nemacu objasni mrtvom SRT u

Izlgeda da nevredi raspvravljati i ovome o cemu mi raspavaljamo zato sto je razlika mala a previse faktora utise na merenje i od mnogo toga zavisi
Jedno je sigurno za 24/7 je GTR best buy :rotf::rotf::D:D
Upravo tako. Da ne pomisli neko da sam japan lover ili german lover ili italian lover. Give credit where credit is due. Imao sam prilike da gledam uzivo Porsche na 24h Nirburgringa, odusevio Manthey Porsche jer taj auto ide kao nezdrav i ne moze da se pokvari :) Ring vremena su takva kakva su, necu da ulazim u validnost (kakve su gume koriscene i kojim su gasom punjene, i da li se meri vreme izmedju kapija , i da li je bila guzva ili ne ....) ali GTR je definitivno naterao Porsche da napravi Turbo S. Konkurencija je uvek dobra stvar. Nordschleife je staza na kojoj brute force ne znaci previse. Pogledaj kako izgleda jedan krug u Radical-u koji trenutno drzi rekord.

Poslednja izmena:

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
Uf moze da bude na stazi bolji ali ako ga vozi schumacher, porschea je jako tesko zadrzati na stazi, stig se okretao ko blesav u GT-u. Mislim da je za normalne mnogo lakse upravljati japancem nego carrerom. Ali zbog toga mnogi i vole carreru kao ultra dobar feeling tokom voznje.
Pa sa motorom koji je ne pozadi, vec na zadnjem braniku! - ne da je tesko zadrzati kontrolu po krivinama, nego strasno... "slow in, fast out", stara mantra Porsche-a ;)
Mislim, ne kazem, zverska su to kola, izuzetne performanse... kao klinac sam ludeo za 911-icom, uvek preferirao u odnosu na Ferrari-je... ali ovo sto kazes - GT-R je definitivno laksi za voznju od bilo kog Porsche-a. Sto za brzu voznju, tj. jurcanje... sto za svaki dan.

Evo da ne bude da nisi razumeo ovde je skoro ko na srpskom, kaze covek lepo trista :rotf:

http://www.youtube.com/watch?v=BMPBG-TSs3M
Ah, ovo mi je jedan od omiljenijih klipova... kako se "sirotinjski" GT-R (stavljam kao navodnike - mada to stvarno jeste tako, narocito u ovakvom drustvu) drzi u najmanju ruku egal sa monstrumom kao sto je Carrera GT (ova druga dva i ne pominjem :D), koji je i mnogo jaci i mnooooogo skuplji automobil... to je neverovatno.
Jasno mi je da ni ovaj GT-R najverovatnije nije bas sasvim "stock", kao sto, uostalom, najverovatnije nisu ni ostali automobili sa klipa... ali da je slabiji od svih redom, dajem glavu. Uz to je i znatno jeftiniji... iako to zaista nije predmet ove price, vec samo surove performanse - cisto da napomenem(o), da se ne zaboravi ;)

Biti egal sa Porsche-om je dovoljno dobro, ali biti i bolji, makar i za najmanju nijansu... fantasticno.

A Fedji odgovaram sutra, sad ne vidim na oci, krevet me zove! :D

Vrh