• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Automobili

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonII X4 620 @1.225v, Hyper 412 Slim
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
2x2GB Patriot Viper + 2x2GB GEIL Black Dragon CL5-5-5-15 @800 @1.8v
VGA & cooler:
Gigabyte GF9500GT 1GB (750/1850/500), CoolViva Z1
Display:
LG L204WS
HDD:
Patriot Pyro 60 GB, WD5001AALS
Sound:
Creative Audigy 1, Altec Lansing ATP3, Beyerdynamic DTX-710
Case:
Lian Li PC-S80 Black, 2xScythe SlipSream, 1x Turbine Master 800RPM
PSU:
OCZ StealthXStream 500W (Scythe S-Flex ventilator)
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Microsoft sidewinder X5, Roccat Taito, Logitech K120
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Stalja druze, ne kupuje se bash svaki auto glavom ;). Ako cu da gledam bang for buck i cistu upotrebljivost, onda cu kupiti neku karavanchinu.

Taj Punto Evo je za mene grozan. Stari punto je izgledao ok, podsecao je pomalo na Maseratti. Na ovaj Evo su spreda nakalemili ukrase sa Fiata 500, a otpozadi sa starog Focusa i meni se taj Frankenstajn nikako ne dopada. A imam i neku averziju prema Italijanima (nikad od njih nece biti dobra vojska :D)

Eh da... Ne smem ni da zamislim koliko bi kostala popravka multi-air glave i njenih delova. A turbinu u 1.4 benzincu ne smem ni da pominjem.

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Evo da se spustim :D

Planiram da iduce godine uletim u neki kredit i kupim ovaj auto. 7 godina garancije, relativno pristojna cena i atraktivan izgled. C'eed familija se pokazala kao pouzdan auto. Na Autobild 100.000 kilometara testu, auto nije imao nikakvih znacajnijih kvarova.
potpuno podrzhavam i slazhem se sa tobom.

mislim da je za te pare - best buy !

ok ali ja se ne razumem mnogo u automobile, ne zamerite mi. ovo je skroz ok auto !

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa dokle vishe? :d

Da li primecujesh koliko si nerealan i neobjektivan?

M3 jeste za svaki dan a AMG i GTR nisu? Davaj neke parametre po kojima si izveo taj zakljucak :)

:wave:
Добићеш за почетак наочаре и буквар. Прво да провериш вид а друго да обновиш познавање ћирилице... :P пошто ја нигде нисам написао да прва два нису а М3 јесте за српске путеве. Написао сам да GTR није а да не бих купио нити амг а ни гтр него М3.
Свакако да нисам објективан, пошто нико од нас и није. Сви лапрдамо о аутомобилима које бисмо ми радо имали али реално нико од нас не би исте и купио(осим пар изузетака и могућности да постанемо мултимилионери). Све је бре ствар личних преференци, аспирација и укуса... ионако махом, пуста маштања. :(

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Добићеш за почетак наочаре и буквар. Прво да провериш вид а друго да обновиш познавање ћирилице... :P пошто ја нигде нисам написао да прва два нису а М3 јесте за српске путеве. Написао сам да GTR није а да не бих купио нити амг а ни гтр него М3.
Свакако да нисам објективан, пошто нико од нас и није. Сви лапрдамо о аутомобилима које бисмо ми радо имали али реално нико од нас не би исте и купио(осим пар изузетака и могућности да постанемо мултимилионери). Све је бре ствар личних преференци, аспирација и укуса... ионако махом, пуста маштања. :(
Ne bih se bas slozio...Posto ipak sam vise pricao o Italijanima i pristupacnijim Svabcima nego li egzotici (al naravno i ja imam neke snove,samo sam shvatio da od toga nema leba pa bolje da prestanem da sanjam ;) )

@Stalja: Ok,ti smatras da je Dacija ok ja to postujem, ali ne slusaj ni meni ni sebe, idi kod majsotra(al pravih majstora a ne Mika iz Bloka sto popravlja auto u svojoj garazi uz 3 litra rakije a zanat je naucio od dede koji je bio pekar) pa se raspitaj i vidi sta ce oni da ti kazu...Takodje savetujem ti da sa Dacijom Logan izadjes na autoput da vidis kakva je voznja(necu vise nista da kazem samo toliko)

Dalje, niko te nije napao za Italijane tj za Fiata(tu nemam razloga da ti ista pricam i zameram kad ja mogu da se kunem u Fijata,bar ovog sto ja vozim) jedino sam ti skrenuo paznju oko Alfe jer Alfa je vec neka druga prica ;)

Sto se tice Fijata, po mom misljenju u toj cenovnoj kategoriji u kojoj se krecu Stilo,Bravo, Punto, boli auto za te pare nema(kad se uzme u obzir oprema koja ide uz auto i servis za istog) :)

Evo da kucenm u drvo,Fiat ovaj moj je kod mene preko godinu dana,ja sam mu drugi vlasnik(prvi kod nas) i nisam imao nikakav ozbiljan kvar na njemu i nepredvijenih troskova osim redovnog servisa(nadam se i da necu :d)

CAR je takodje imao brava pa moze i on da potvrdi(Tj vec smo pricali negde o tome nekih 20tak strana raniej)

Za te pare Fiat je keva :)

Sto se tice nove Ceed-a dosta je kvalitetnija od predhodnih KIA modela,ali za to je zasluzan upravo Svaba,jer ukoliko neko ne zna,jedan od glavnijih ljudi koji je radio kontrolu kvaliteta u VW je sada presao u KIA kompaniju i odatle i poboljsanje dolazi :)

@ Beagle:

Sto se tice Ceed-a auto je solidno uradjen, na oko je atraktivan,unutra je lepo sredjen samo mi se ne svijda kontrolna tabla jer su je uradili prilicno jeftino (bolje da su digli cenu jos 200-300 evra gore al da su uradili kako treba) ovako mi bas kvari opsti utisak o autu..

Sve u svemu,ne bih se bunio da ga posedujem,ali kad bih imao kesa i iso na nov auto, pre bih skupio jos para i uzeo nesto drugo (novi Focusi su me generalno odusevili) na sajmu a da ne pricam o Golfu 6 (koji je po mom misljenju Best Sajam auto,prostran,lep,udoban 5+ ocena)

E sad vec vidim spiku: " da al Golf je skuplji 6k evra", jeste,al je bolji ne 6puta nego tacno 60 puta,a kad bi iso u lizing i ropstvo, zarobio bi se do kraja al bih uzeo auto u koji cu moci da se kunem :)

Edit: Sad sam malo prouglo cene i Ceed kosta vise nego sto sam mislio i jos je manja razlika nego sto sam mislio izmedju nje i Golfa ili Avensisa,tako da u toj cenovnoj klasi, sad sam siguran da mi ne bi palo napamet da uzmem nju pored gore dva pomenuta modela,a plus tu je negde i Mazda 3 koja je po svim testovima i svemu bar duplo bolji auto :)
Tako da svaka cast Ceed-u ali bar po ovim cenma koje sam video,auto je precenjen(pricamo o Dizel motorima) najeftinija varijanta 1.6 crdi krece od 17.750 EUR a Avensisa novog sam video na sajmu sa ok paketom opreme(nije full) za 19k cini mi se,a izmedju Avensisa i Ceed-a malo ko ce se dvoumiti ;)

Poslednja izmena:

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG L204WS
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Tako da svaka cast Ceed-u ali bar po ovim cenma koje sam video,auto je precenjen(pricamo o Dizel motorima) najeftinija varijanta 1.6 crdi krece od 17.750 EUR a Avensisa novog sam video na sajmu sa ok paketom opreme(nije full) za 19k cini mi se,a izmedju Avensisa i Ceed-a malo ko ce se dvoumiti ;)
http://www.kia.rs/pricelist/?model=300

Ja bih uzeo 1.4 benzinca, tako da bih tu u startu ustedeo. Za sajam su davali lepe popuste, pa je cena kretala od 11000 evra, a za te pare nema golf ni u ludilu ;). Mozda nekome 6k evra nije puno, ali za mene je to jos jedan auto ;)

A za tablu... Sad je restilizovana. Bio sam u starijoj verziji, i meni ona uopste ne izgleda loshe i jeftino (oblik volana mi se jedino nije svidjao).

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
To je vec onda neka druga prica ;)

Ja sam prico o dizel motoru :)

Bio sam na sajmu,sedeli smo i ja i drugar u novom Ceed-u mozda je odradjen restailing,ali i dalje je komanda tabla(deo ispred vozaca) jefitna(po mom misljenju)

Slazem se da je 6k puno i da je to novi auto, ali uvek ima ali :),reko sam ti to samo ako bih iso na lizing i na nov auto,e sad sledeca kvaka je sto ja nikad ne bih kupio nov auto,jer volim da menajm kola cesto a raditi trange frange sa novim kolima se ne isplati jer u startu si sam sebe krajcovo par hiljada jura :)

Anyway, bilo kako bilo ukusi su razliciti kao i misljenja ;)

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
http://www.kia.rs/pricelist/?model=300

Ja bih uzeo 1.4 benzinca, tako da bih tu u startu ustedeo. Za sajam su davali lepe popuste, pa je cena kretala od 11000 evra, a za te pare nema golf ni u ludilu ;). Mozda nekome 6k evra nije puno, ali za mene je to jos jedan auto ;)

A za tablu... Sad je restilizovana. Bio sam u starijoj verziji, i meni ona uopste ne izgleda loshe i jeftino (oblik volana mi se jedino nije svidjao).
Ja ti savetujem da uzmes 1.6 benzinca, ako uzimas Kiu. Za te pare je dobar auto. Ako sagledas sta dobijas i sta gubis pozitivne i negativne strane su sledece:
1. generalno pristojan kvalitet, narocito u odnosu na prethodne Kia modele, ali opet nije VW. Enterijer je odlicno odradjen, nema krckave plastike, po tom pitanju je bolji od Punta.
2. 1.6 benzinac sa svojih 122 konja trosi kao i 1.4, razliku ces tesko izmeriti, a bolje vuce, uzmi u obzir da je Ceed veoma tezak auto, mozda cak tezi i od Golfa VI. Opet, ne racunaj da ce atmosferski benzinac od 122 konja ici kao 1.4 TSI ili 1.4 T-jet, koji takodje imaju 120-tak konja. Jednostavno, obrtni moment nije na strani atmosferasa. 1.4 TSI je daleko sofisticiraniji motor, ali i automobil sa njim kosta daleko vise. Dizeli 1.6 i 2.0 su odlicni za izbegavanje, poznati po malom resursu i losim performansama. Oni koji su sabili vise od 100.000 km imali su problema sa 1.6 CRD.
3. 7 godina garancije je mach sa dve ostrice. To znaci da 7 godina moras u ovlasceni servis, gde ce naravno da ti deru kozu sa ledja za gluposti. Kia gubi cenu kao polovna i tesko ces je prodati, osim eventualno u zameni staro za novo, gde ces opet kupiti kiju ili nesto drugo i gde ti nece biti ponudjena realna cena za vrednost datog vozila. Za polovnu Kiu staru 6 godina neces dobiti ni pola cene koliko za polovnog Golfa VI starog 6 godina.

Ipak, za 11 soma tesko sta pametno moze da se kupi od novih automobila.

Jel si razmisljao da se otvoris za novi Polo 1.6 TDI - 13700 evra ? :d Taj 1.6 TDI ce ti ustedeti dosta para kroz gorivo, veoma je stedljiv, prosek mu je ispod 5l na 100 km, a i Polu ne pada cena toliko brzo. U nekoj doglednoj buducnosti mozes i da ga chipujes na 110 konja cime bi dobio znacajno agilniji auto.

Poslednja izmena:

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Necu da smaram ali brate oni ladno daju popust na Sorento 10k evra !

Wow, just wow !
2,5i CRDi 16V VGT/170 KS LX M/T 5 32.490 EUR 10.000 EUR 22.490 EUR

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
Ja ti savetujem da uzmes 1.6 benzinca, ako uzimas Kiu. Za te pare je dobar auto. Ako sagledas sta dobijas i sta gubis pozitivne i negativne strane su sledece:
1. generalno pristojan kvalitet, narocito u odnosu na prethodne Kia modele, ali opet nije VW. Enterijer je odlicno odradjen, nema krckave plastike, po tom pitanju je bolji od Punta.
2. 1.6 benzinac sa svojih 122 konja trosi kao i 1.4, razliku ces tesko izmeriti, a bolje vuce, uzmi u obzir da je Ceed veoma tezak auto, mozda cak tezi i od Golfa VI. Opet, ne racunaj da ce atmosferski benzinac od 122 konja ici kao 1.4 TSI ili 1.4 T-jet, koji takodje imaju 120-tak konja. Jednostavno, obrtni moment nije na strani atmosferasa. 1.4 TSI je daleko sofisticiraniji motor, ali i automobil sa njim kosta daleko vise. Dizeli 1.6 i 2.0 su odlicni za izbegavanje, poznati po malom resursu i losim performansama. Oni koji su sabili vise od 100.000 km imali su problema sa 1.6 CRD.
3. 7 godina garancije je mach sa dve ostrice. To znaci da 7 godina moras u ovlasceni servis, gde ce naravno da ti deru kozu sa ledja za gluposti. Kia gubi cenu kao polovna i tesko ces je prodati, osim eventualno u zameni staro za novo, gde ces opet kupiti kiju ili nesto drugo i gde ti nece biti ponudjena realna cena za vrednost datog vozila. Za polovnu Kiu staru 6 godina neces dobiti ni pola cene koliko za polovnog Golfa VI starog 6 godina.

Jel si razmisljao da se otvoris za novi Polo 1.6 TDI - 13700 evra ? :d Taj 1.6 TDI ce ti ustedeti dosta para kroz gorivo, veoma je stedljiv, prosek mu je ispod 5l na 100 km, a i Polu ne pada cena toliko brzo. U nekoj doglednoj buducnosti mozes i da ga chipujes na 110 konja cime bi dobio znacajno agilniji auto.
+1 :wave:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Necu da smaram ali brate oni ladno daju popust na Sorento 10k evra !

Wow, just wow !
2,5i CRDi 16V VGT/170 KS LX M/T 5 32.490 EUR 10.000 EUR 22.490 EUR
Ma batali me tih ladja od 2500 kubika. Pa nije ni cudo sto daju popust, jer ne mogu da ih prodaju. Znas li ti koliko te godisnje kosta da vozis taj kamion? I mozes misliti 170 konja iz 2500 kubika.... BMW ima 204 HP iz 2000 kubika u diesel varijanti.

Sve u svemu, vrlo neprakticno je voziti SUV u uslovima gradske voznje. Usput, velicina auta ima samo jednu prednost - udobno smestanje veceg broja putnika i EVENTUALNO veca sigurnost pri sudaru. Sve ostalo su mane. Popratni efekat je povecana tezina, povecana potrosnja, losije performanse, neophodnost za motorom >2000 kubika itd... Taj 2.5 CRDi trosi bar 10 litara evrodizela i u terencu ne ide nista specijalno. Za 22500 eura bi kupio daleko prakticniji auto i sigurno se ne bi zvao KIA. :d

Poslednja izmena:

Misko

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Novi polo je stvarno prelep, ali je ko i svaki polo, za zene :vozim:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB

SuperStarr

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
1.342
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD DA-C2 @ 3,66Ghz (1.4V) under Alpenföhn Broken
Motherboard:
DFI LANParty JR 790GX-M2RS @ 1,8Ghz
RAM:
4x 2Gb "Crne Dragane" @ 866Mhz CL5 1.95V
VGA & cooler:
PCS 6770 1Gb feat. Scythe Musashi + PAPST 12cm @ 5V
Display:
ASUS VW222U
HDD:
1x Maxtor, 3x WD, 1x Hitachi
Sound:
SB0460 feat. Creative Fatal1ty Gaming Headset
Case:
kinez čisto da zašrafim ploču da se ne krivi...
PSU:
ZM850-HP
Optical drives:
LiteOn always & forever :P
Mice & keyboard:
GA GM-M6800 & Microsoft Multimedia 1.0A
Internet:
Telekom ADSL 1Mbps
OS & Browser:
xDark W7 x64 SP1 /// Google Chrome
Other:
2x Doggy Dog ?
Starija tehnika? Nova Oktavija, SuperB i Yeti imaju najmodernije TSI i common rail TDI motore. Nema tu nista starije moj prijatelju ;)
A što si se "uvatio" za najskuplje modele, aj' da pričamo o Fabiji? ;) Treba da joj vidiš kočioni sistem. ;)
Ali ni to nije gotovo nikakva mana.

Kao sto ti je Beagle reko za Skodu to potpisujem buduci da Skoda=VW jer su ih kupili pre par godina ;).
Hah, nemoj pogrešno da me shvatiš ali znam to odavno. ;)
Ako ste gledali film "Nacionalna Klasa", servis u kom Bora Todorović glumi automehaničara je "držao" moj ćale u "srećna vremena". ;) Odrastao sam u kanalu. :d

Sto se tice Dacije sve je to lepo sto su je nasminkali,ali je si se vozio u njoj ili jos bolje jer si je vozio???Skoro sam bio upravo u Daci Logan sa drugarom na autoput i veruj mi lakse bih podneo da sam ceo dan radio na gradjevini nego ta voznja(+ sto je po mom misljenju auto ruzan do bola,kao velika konzerva ),jos najgore u celoj prici je sto voznja nije bila duga i put je bio i vise nego dobar,tako da neka fala...Buduci da si stariji dosta od mene skontaces kad ti kazem ovo:" Nije zlato sve sto sja"
Izvini ali šta je "najgore" što si ti vozio? :) (a da je tehnički ispravno)

Dačija jeste ružna, jeste baš tako kako ste rekli - "neprirodno" visoka, jeste da škripi plastika ali ljudi to su sitnice (ja bih recimo tu plastiku rešio za nedelju dana jednom za sva vremena)! To što vas ili tamo nekog deru u ovlašćenom servisu na delove, deru vas na maržu i "ruke" (tu pogotovo) i to je ono što je strašno.
Ja hoću da kažem da je Dačija OK i samo OK (ništa više) za te pare.
Z10 je mnogo gori auto pa se prodaje ko paprika na ovu bedu. ;)

:wave: svima

Poslednja izmena:

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG L204WS
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel

Ipak, mislim da cu da idem na slabiji motor. Jednostavno, sa nashim zakonima i putevima, meni se ne isplati da uzimam motor vece kubikaze. Tih 120 konja savesnom vozachu ne znache nishta. I registracija je niza :). O bacanju novca na chipove i ostale gluposti ne vredi trositi rechi. Radije bih kupio komplet chelichnih felni za zimu, nego bacio pare na to ;).

TDI... Hmmm, ne. Ne volim dizele, a pogotovo ne turbo dizele :D. Ne znam zasto je taj TDI okarakterisan kao izdrzljiv motor, video sam svakakvih problema koje ljudi sa njima imaju (naprsle glave, klimave brizgaljke, potroseni leteci lezajevi posle 80.000 km). Bash me zanima koliko je unapredjen novi common rail TDI u poredjenju sa starim.

A što si se "uvatio" za najskuplje modele, aj' da pričamo o Fabiji? ;) Treba da joj vidiš kočioni sistem. ;)
Pa fabija je auto u godinama, zato sam je i zaobisao. Kada se ona pojavila VW nije ugradjivao Common Rail dizele. Kocioni sistem joj nije nista gori od (recimo) osnonovnog modela Opel Corsa. Ni Corsa nema ESP i ima doboshe na zadnjim tochkovima. U svakom slucaju, dokle god je pri brzini od 100km/h zaustavni put oko 40m, to je sasvim korektno. Inache, cuo sam price da joj kochnice brzo dotrajavaju.

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Kingston V+ 128GB|WD GREEN 1TB (Icy Box)| 160GB WD Passport
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Apple Magic Mouse|Apple Wireless Keyboard
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Snow Leopard 10.6.6 :)
Other:
Macbook White Unibody
Naocare - hmmm, treba svakako da odem kod opticara, poslednji put sam bio pre 5+ god kad sam polagao voznju ;)

A shto se tice cirilice - najsmeshnije mi je kad neko po forumu, narocito IT gde 99% stranih izraza izgleda u najmanju ruku rogobatno na dragoj nam cirilici, koristi nasha slova i time misli da je Srbin. No way dude. Time ne pokazujesh ama bash nishta cak shtavishe (sad ce Dule da mi kaze pleonazam :D ).

Tako da najvishe srpskog shto vidim u tebi je zadrti mentalitet gledati usko (u tvom slucaju preusko) gde je BMW sve u zivotu, a pored njega su Audi i Mecka, tu si srbin pravi, al necu da kazem kakav jer ce biti vredjanje :)

Promenih u poslednjih 5 godina sigurno 10ak automobila, od Punta 1.2 pa se stiglo i do Bore pa E320... A tek mi je 20 i koja, tako da ako Bog da bice neshto od ovih ozbiljnijih automobilcica u buducnosti :). Lepo je biti optimista, kazu zdrav duh ;)

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
sigurno se ne bi zvao KIA.
Vozim Kiu već nekoliko godina i nemam nikakve primedbe. Prešla 160.000 i sve je i dalje OK. Dakle, imam extra pozitivno mišljenje o Kijama (i Hjundaiju) - za malo para odličan auto.

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER

Hah, nemoj pogrešno da me shvatiš ali znam to odavno. ;)
Ako ste gledali film "Nacionalna Klasa", servis u kom Bora Todorović glumi automehaničara je "držao" moj ćale u "srećna vremena". ;) Odrastao sam u kanalu. :d

Izvini ali šta je "najgore" što si ti vozio? :) (a da je tehnički ispravno)

Dačija jeste ružna, jeste baš tako kako ste rekli - "neprirodno" visoka, jeste da škripi plastika ali ljudi to su sitnice (ja bih recimo tu plastiku rešio za nedelju dana jednom za sva vremena)! To što vas ili tamo nekog deru u ovlašćenom servisu na delove, deru vas na maržu i "ruke" (tu pogotovo) i to je ono što je strašno.
Ja hoću da kažem da je Dačija OK i samo OK (ništa više) za te pare.
Z10 je mnogo gori auto pa se prodaje ko paprika na ovu bedu. ;)

:wave: svima
Najgore sto sam vozio je upravo Dacija :P:P:P

Salu na stranu, ne vredi raspravljati,ja cu tebe do sutra da ubedjujem da je Dacia krs,ti mene da nije i tako u krug,presipamo iz supljeg u prazno :)

Sto se tice boldovane recenice znas kako kazu "ovce su za sisanje" :d

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Bolja preglednost, naročito u gradu, lakše ulaženje i izlaženje i slično.
Bolja preglednost vise zavisi od polozaja sedista, tako da i u visokom auto lose podeseno sediste ce dati losu preglodnost ;)

Shto se ulazenja tiche pa shta ja znam meni se ulazenje/izlazenje u Logan nije dopalo uopshte.

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Bolja preglednost, naročito u gradu, lakše ulaženje i izlaženje i slično.
Ovo nema veze za vezom..Po tvojoj logici sleperi bi trebalo da su najpregledniji i najlaksi za ulaz :d

Lepo ti je rekao activated1, sve zavisi od polozaja sedista i od preglednosti zadnjeg dela automobila...A to nikako nema veze sa visinom vec sa samim dizajnom ;)

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Po tvojoj logici sleperi bi trebalo da su najpregledniji i najlaksi za ulaz
Ovo se zove "zamena teza", pošto sam ja komentarisao visinu kod automobila, ne visinu bilo kog vozila.

@ activated1: pošto sam se često vozio u Loganu, Sanderu i Saab-u (nov, 95 valjda) - mogu reći da *meni* što se tiče preglednosti i lakoće ulaska/izlaska apsolutno najviše odgovara Sandero, što ne znači da bi i tebi ili nekom drugom bilo isto.

Poslednja izmena:

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG L204WS
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Ljudi, nema preglednijeg auta od VW Golf 2 :D. Nema shanse da ne vidite kraj haube :).

Nikad mi nece biti jasni ljudi koji kupuju SUV. Vece od karavana, a ima manje prostora unutra od istog. Ne moze da se vozi lezerno kao limuzina, niti ce ikadad lezati u krivini kao ista. Zovu ih terenci, a ni po cemu ne opravdavaju taj naziv. Jedini teren koji oni vide je ivichnjak parkinga. Ako mene pitate, SUV sluzi samo kao nadomestanje nekog kompleksa, nista vise.

Vrh