drfedja
CPU Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 3.084
- Rezultat reagovanja
- 14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Ja znam koliko je covek platio Accorda 2.2 CDTI. Auto ide ok, ali nista narocito. Ide losije recimo od Golfa V 2.0 TDI od 140 KS. Probao je, pa ga je ovaj ostavio. Passat je malo tezi od petice, pa su tu verovatno negde po performansama.Pogledah cenovnik, Mishkovic je zviznuo, pre 2 god smo hteli da kupimo Accord-a, nov, Type S sa svom zivom opremom, od koze, preko navigacije, xenona itd za okruglo 21k .
Passat CC bih poredio, ali "obican" mi se ne svidja...
2.0 TDI u A4 je CR ima 143 konja i 320 torka. Odlican motor, bar sto se performansi tice. Zale se malo na potrosnju ulja.Pazi, iskreno nisam siguran, ne znam zashto. A4 mi je jedan od najlepshih "pristupacnih" autica, ali mi je isto tako za njega motor bar 2.7 TDI, da ne kazem 3.0 TDI. Nije mi 140ks za taj auto, a onda je razlika u ceni pregolema. Accord se tu lepo uglavio . Extremno je udoban i zivahan auto, dodushe Type S sa 192ks, ovaj dizel nisam vozio...
3.0 TDI je brutalan, onaj od 240 konja.
A4 nije veci i tezi auto od Passata.
Honda bi mogla da ponudi diesel do 2000 kubika. 2.2 je totalno *****ska kubikaza. Niti je nesto bitno jaci od 2.0, a porez i registracija je 2x skuplja.
Benzince ne uzimam uopste u razmatranje.
Honda 2.2 CDT-i 29685 €
Audi A4 2.0 TDI 30256 €
Passat 2.0 TDI Trendline 29404 €
Dakle, cena ista za turski Honduras i svapski Audi...
Niti su Svabe preterano skupe, niti su Japanci mnogo jeftiniji...
Ok. Honda verovatno ima vise opreme za te pare, ali koga boli uvo za to...
Pa ti vozi mechku....Za GL klasu, kada sam bio u ovlashcenom meckinom servisu u Backom Petrovcu je kljuc 68k dinara . Dodushe oni su stvarno izgoreli po glavi, caletu su redovan servis za E320 naplatili 90k (svecice, ulje, filteri i dodushe protokomer koji je bio 21k).
To za lopove jeste problem. Ali ti stavi zeder, a kasko moras da uzmes ako uzimas auto na "pushing".Jeste sve to lepo i krasno...ali zivimo u zemlji Srbiji gde ne daj Boze da ti neko ukrade auto.A Audi i VW su, slozicete se samnom, na samom vrhu sto se tice atraktivnosti za lopove!
Tako da je po meni honda accord dobar izbor.Mada iskreno bih radije za te pare uzeo Mazdu 6.
Cak iako ne uzimas auto na lizing, drzis 30 soma na ulici, nije lose da imas kasko.
Poslednja izmena: