A koja je sve svrha kreatina? Tj postoji li uopste neki koji samo daje snagu a ne pumpa onako vestacki misice?Ako ne zelis onu napumpanost misica,ne uzimaj kreatin.Mada kreatin ima svoju svrhu i veoma je koristan supliment.ZMA nije losa stvar,mozes da uzmes slobodno,ali isto tako ako ti je bitnije zdravlje od izgleda,bolje da uzmes neki vitaminsko mineralni kompleks,npr Take one je odlican i iz licnog iskustva mogu da ga preporucim.
Kreatin koji spominjes,a koji ne "upumpava" vodu je pretpostavljam kreatin alkalin iliti kre-alkalyn,ali on ne daje snagu vec vise sluzi za regeneraciju,odmor...
Dakle BCAA je amino kiselina i daje snagu, izdrzljivost i zdrav je? Za ZMA znam da su ti elementi samo u ogromnoj kolicini, kazu ljudi da nema razlike u sastavu izmedju sumecih tableta magnezijuma, cinka itd i zma, samo da je koncentracija ovih elemenata ogromna u ovim kapsulama/tabletama sta vec, tolika kao kada bi pio par kutija sumecih dnevnoAminokiseline sluze da sto bolje i brze vezu protein za misic.Mozda je zapravo za tebe najbolej da uzmes BCAA i da udaris vezbanje sa tim.
Uh,ae da probam da objasnimAu ***ote.. dobro si jos prosao sa tim kolima.
iso100.. kakav naziv
Ne znam, ja se najezim kada cujem za kreatin, mozda se ne razumem- koliko sve vrsta postoji ali znam kakve sam sve ljude vidjao po teretanama, dodju normalni i posle 2 meseca se napumpaju, naprave pauzu i ispumpaju Posebno se klinci loze na to. Ali par ortaka iz huda su na dif-u i kazu da im je neki profesor tamo preporucio neki kreatin ''za snagu'', kaze nema pumpanja vode, vazduha , cega vec..
Da se ne lazemo, finansijska situacija je takva da se meso jede u gramima, nebitno da li je neki rostilj ili piletina.. jednostavno srbija, vise ne znam ni sta je zdravo ali znam sta je [pre]skupo.. smesno zvuci ali je tako.
A koja je sve svrha kreatina? Tj postoji li uopste neki koji samo daje snagu a ne pumpa onako vestacki misice?
Mislim da cu prvo da uzmem taj ZMA, bitno mi je samo da nije neki otrov ili prevara, da vidim kako radi, a posle mogu i taj take one.
A amino kiseline?
Da,da,'oce to tako od kreatina. Ti sto ih snimis da se napumpaju za dva meseca se nisu sigurno napumpali od kreatina.Ne znam, ja se najezim kada cujem za kreatin, mozda se ne razumem- koliko sve vrsta postoji ali znam kakve sam sve ljude vidjao po teretanama, dodju normalni i posle 2 meseca se napumpaju, naprave pauzu i ispumpaju
BCAA su akminokiseline razgranatog lanca (leucin,izoleucin i valin). Ne daje ni snagu,ni izdrzljivost ni statijaznam,nego je jednostavno hrana za misiceDakle BCAA je amino kiselina i daje snagu, izdrzljivost i zdrav je?
Pa ljudi malo,ono, kenj@juZa ZMA znam da su ti elementi samo u ogromnoj kolicini, kazu ljudi da nema razlike u sastavu izmedju sumecih tableta magnezijuma, cinka itd i zma, samo da je koncentracija ovih elemenata ogromna u ovim kapsulama/tabletama sta vec, tolika kao kada bi pio par kutija sumecih dnevno
Pa nije bas tako. Nema nikakve veze povecanje volumena/povlacenje vode sa snagom. Kreatin funkcionise tako sto obnavlja rezerve ATP-a,a ATP je molekul koji sluzi kao osnovni izvor energije celom telu. Voda u misicima sa tim nema nikakve veze.deo kreatina koji unesemo ode u misice,deo u mozak i jos neke delove tela. Ovaj deo koji ode u misice,tamo usled hemijskih procesa privlaci vodu i zadrzava je,samim tim povecava volumen misica sto dalje prouzrokuje povecanje snage.
Aminokiseline sluze da sto bolje i brze vezu protein za misic.Mozda je zapravo za tebe najbolej da uzmes BCAA i da udaris vezbanje sa tim.
Ma mislim da nema potrebe. Za pocetak cepaj neki multi-vitamino-mineralni kompleks ,i pokusaj da ishranu dovedes na sto bolji nivo. Ako to ne sredis,dzabe si krecio....Pa onda za pocetak da uzmem ZMA a pocetkom u maju taj BCAA..
Ma ti si i dobar. Ja pre dva nema teorije da legnem,a ustajem u 6 svako jutroto za san me bas pozitivise, ne pamtim kada sam zaspao pre 01h..
Ma moz' da cepas kreatin ako hoces,pusti te price i legende. Te price kako se napucas od kreatina su mi u rangu one zayebantzije "jadna deca,nemaju ni za pljuge,nego njih 5 vrte jednu u krug.. "Znaci ne postoji nesto sto samo daje snagu?
'Bem li ga...probaj sa tekilom.Vinjak je ok al je kancerogen
Nece,ne boj se,nije to ne znam ni ja sta. BCAA su aminokiseline,sto mu dodje da ne mogu da budu stetnije po zdravlje od npr. neke pljedze sa rostiljaPa ebem mu misa ronin, ima jedan klinac u hudu, cepao kreatin samo, za mesec dana se nagruvao kao stoka, pauza 15 dana jer mu nasao cale kutiju i ispumpao se kao kineski balon To u skorije vreme sto sam video, ima jos krs primera, a ima raznih likova u va koji su picili bas nekim za***anim *****ima, jedan shebao srce, ostali su ko roboti i poprilicno su smesni, ono sa metar 175cm i 60kg otisli na 20kg vise al stoji im sto bi se u narodu reklo ko piletu sise
Uzimam ZMA sigurno a posle cu videci sta cu.. stvarno mi nije cilj da se nagruvam kao seljak, mali napredak, do 20% mogu da tolerisem, vise od toga nema sanse, meni je ovo dovoljno ali volim da imam snage i da treniram sto vise. Sto se hrane tice rekoh vec, moja porodica se hrani kao i svaka druga iz nize srednje klase u zerbiji, sto znaci piletina u gramima mesecno
Ako budem uzimao taj BCAA ili neki ok kreatin ne pada mi na pamet da se odreknem povremene cirke itd, valjda nece riknuti neki organ..