| Vesti | Softver | Windows 10 „upozorava“ na Chrome i Firefox
Softver

Windows 10 „upozorava“ na Chrome i Firefox

Edge

Microsoft-ov najnoviji marketinški potez nije prošao bez žestoke osude korisnika, a Edge browser je po navodu jednog korisnika sa Twitter-a „opravdao svoje postojanje kao browser koji koristite kako biste download-ovali Chrome“.

Kako je do ovoga došlo?

Ukoliko ste bili u mogućnosti da pratite Windows 10 Insider preview, bili biste jedan od brojnih neprijatno iznenađenih korisnika koji su dobili „upozorenje“ kada probate da pokrenete Chrome ili Firefox installer.

Prozor koji vam bi se ukazao bi vam ljubazno naveo da ne trebate instalirati suparnički softver „kada već imate Microsoft Edge“.

Naravno, možete birati da instalirate softver pored svega toga i zabranite pop-up u budućnosti, ali ovo samo upućuje da softverski gigant poseže za ovakvim strategijama kako biste se dvoumili i na kraju ipak odabrali Edge.

Ovo nije prvi put da je Microsoft promovisao Edge, uprkos podešavanjima korisnika, te su se događale situacije gde bi Windows Mail nasilno otvarao link-ove u Edge-u, i slao push notifikacije korisnicima Chrome-a gde bi ih terali da promene softver.

 

Edge 01

 

Izvor: Sean Hoffman/Twitter

 

Komentarišite na forumu…