| Vesti | Softver | Valve lansirao Steam TV gejming platformu?
Softver

Valve lansirao Steam TV gejming platformu?

Steam

Valve je u tišini predstavio platformu sa kojom navodno žele da se takmiče sa Twitch-om, kako je kompanija registrovala Steam.tv domen.

Naime, ranije tokom dana, Pavel Djundik, urednik third-party websajta Steam Database je primetio da je sajt prikazivao praznu stranu na kojoj je jednostavno pisalo „Welcome to steam.tv“, a da je live feed prenosio The International 2018, Valve-ov esports turnir za Dotu 2.

Bar po onome što su brojni portali uspeli da uhvate, same pogodnosti su limitirane, tako da je servis mogao da strimuje turnire, ali ne i da ponudi opciju da emituje vaš gejmplej.

Ne morate biti registrovani na vaš Steam nalog kako biste pratili događanja, moći ćete da pristupite Steam Chat listi prijatelja, i grupnim porukama, a čak ćete biti u prilici da pozovete prijatelje da prate strim sa vama.

Jedan portal je otkrio i ugrađeni glasovni chat koji možete koristiti unutar browsera. S obzirom na to da je websajt sada van funkcije, Valve je verovatno samo testirao mogućnosti.

Ovu informaciju dopunjuje činjenica da je PR za Valve odgovorio u kratkom saopštenju: „Radimo na updateovanju Steam Broadcasting za glavni događaj The International, Dota 2 godišnji turnir. Ono što su ljudi videli jeste test prenos koji je slučajno dospeo u javnost.“

 

Steam 01

 

Izvor: Steam

 

Komentarišite na forumu…

k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar