| Vesti | Softver | Update Chrome OS nudi podršku za Google Assistant i Android Pie
Softver

Update Chrome OS nudi podršku za Google Assistant i Android Pie

ASUS

Google je svoju najnoviju verziju Chrome OS učinila stabilnom verzijom, nakon dužeg beta perioda, a dolaskom verzije 72 su implementirane brojne promene, i to ako koristite pravu vrstu uređaja.

Jedna od većih izmena je njena prirodna integracija Google Assistant (i Android 9 Pie) koja je dovodi na više Chromebook-ova.

Slično Androidu, u sredini ekrana nalazi se traka u obliku pilule koja se može proširiti kako bi korisnici mogli da otkucaju nešto ili pristupe joj preko glasovnih kontrola.

Ako koristite Chrome OS na nekom konvertibilnom hardveru u stilu tableta kao što je Pixel Slate, verovatno će vam odgovarati update-ovi unutar Chrome-a koji olakšavaju kontrolu pomoću ekrana osetljivog na dodir u režimu tablet računara.

Takođe postoji i picture-in-picture mod za reprodukciju videozapisa u pregledaču, kao i podešavanje menija za njegovu funkciju Cast i Settings.

Što se tiče bezbednosti, Chrome OS 72 nudi „Shill“ mrežni menadžer koji sprečava bezbednosne propuste poput onog iz 2016. godine, i isporučuje USBGuard funkciju kada je uređaj zaključan.

To pomaže da se spreče napadi korišćenjem „Rubber Ducky“ USB uređaja koji se priključuju i pretvaraju se da su tastatura za izvršavanje komandi.

 

ASUS 01

 

Izvor: Chrome

 

Komentarišite na forumu…