| Vesti | Softver | Runescape Classic se gasi nakon 20 godina
Softver

Runescape Classic se gasi nakon 20 godina

RuneScape

Samo godinu nakon što su otkriveni planovi za portovanje kako RuneScape, tako i Old School RuneScape na mobilne platforme i tablete, developer Jagex je objavaio kako će originalni RuneScape PC serveri biti trajno ugašeni.

Preciznije rečeno, Runescape Classic iz 2001. godine, dok će Old School RuneScape serveri ostati netaknuti.

Za sve one koji su podržavali 17 godina rada browser-based MMORPG, RuneScape je bio jedan od prvih koji je učestvovao u dizanju svesti o online fantasy naslovima, rame uz rame sa EverQuest, kao i Asheron’s Call.

Bili ste u mogućnosti da uplovite u srednjevekovne svetove, transformišete se u željeni avatar, kao i koračate kroz non-linear avanture punu potraga, PvP bitki, kao i chatroom-ova gde biste diskutovali sa ostalim igračima.

Serveri se gase počev od 6. avgusta, a povodom obustavljanja RuneScape Classic, Jagex je objasnio da alati jednostavno više nisu kompatibilni sa Classic-om. „Bilo je neverovatno videti takvu posvećenost među onima koji su nastavili da igraju RuneScape Classic tokom poslednjih nekoliko godina“, navodi se u Jagex-ovoj oproštajnoj poruci, „Međutim, iza scene, nije sve bilo samo zabava i igra“.

Očigledno je da je botting postao ozbiljan problem i sve veća lista grešaka u igri je bila previše teška za iskorenjivanje. 2013. godine, RuneScape je dostigao 2 miliona registrovanih naloga, dok je sama igra evoluirala prirodno, uz velike dodatke 2004. i 2013. godine, ali su fanovi izjavili da su uživali u retro dodiru, gde je čak 160.000 fanova glasalo za restauriranje old-school servera.

 

Izvor: RuneScape

 

Komentarišite na forumu