| Vesti | Softver | Rocket League dobija podršku za potpuni cross-play na svim platformama
Softver

Rocket League dobija podršku za potpuni cross-play na svim platformama

Sony je odlučio da Fortnite postane prva igra koja ima punu podršku za cross-play, što omogućava da se igrači na PC, Xbox, Nintendo i Playstation svi igraju zajedno.

Pored Fortnite, igrači će sada biti u mogućnosti i da zaigraju popularni Rocket League koji je postao deo Playstation Cross-Play beta programa, pa će od sada igrači svih platformi imati mogućnost da se takmiče međusobno u svim modovima igranja koje Rocket League pruža, bilo da su casual ili kompetitivni.

Trenutna cross-play verzija igre ne podržava cross-platform party, ali iz Studija Psyonix kažu da će to biti dosputno uskoro u budućem apdejtu igre.

Za igranje u cross-play je potrebno da u opcijama same igre aktivirate tu mogućnost, jer je takođe moguće i isključiti ukoliko želite da igrate samo sa igračima sa vaše platforme.

Sony se prethodno suzdržavao od igranja na više platformi, samo dopuštajući igračima PS4 da se takmiče protiv PC igrača.

Krajem prošle godine, Psyonix je otkrio da su sve platforme spremne za pokretanje, ali je Sony odlagao ovu mogućnost.

Kompanija je bila slično restriktivna kao sa naslovom Fortnite, ali je na kraju odustala od te namere i modifikovala politiku među platformama.

 

Izvor: Rocket League

 

Komentarišite na forumu…