| Vesti | Softver | Mozilla predstavila Firefox Reality – VR Browser
Softver

Mozilla predstavila Firefox Reality – VR Browser

Firefox Reality

Iz kompanije Mozilla nam stiže novi web browser Firefox Reality, koji je ujedno prvi koji je napravljen kako bi odgovarao VR portalima.

Razvojni tim je ranije tokom ove godine najavio da je rad na Reality bio uveliko u toku, a danas je dostupan u Viveport, kao i Oculus radnjama.

Mixed Reality tim iz Mozille navodi kako je VR iskoristio takozvani 3D imerzivni internet, kao i da korišćenjem postojećeg 2D-orijentisanog browser-a „ne biste uživali u njemu“.

Ovo znači da je Mozilla kreirala Firefox Reality uz novi pristup navigaciji, korisničkom inputu, ili pretrazi.

Samo neki od dodataka koji su ugrađeni unutar browser-a su pretraga glasom, na primer, koristeći prednost mikrofona koji su ili integrisani unutar headset-ova ili su deo periferija koji su povezani.

Mozilla navodi da je hiljade sati provedeno tokom testiranja i sakupljanja feedback-a od korisnika, a tu je i nova forma home ekrana koja dodaje interaktivno iskustvo od samog početka.

Firefox Reality je baziran na novom Quantum Engine-u za mobilnu pretragu, koji nudi lagane i konzistentne performanse koje su bitne za VR iskustvo koje vam neće naškoditi.

Takođe, radi bezbednosti, implementirana je private browser funkcija za koju Mozilla kaže da je nastavak njihovih mera borbi za privatnost korisnika. Firefox Reality se može download-ovati za Oculus, kao i putem Viveport radnje.

 

Firefox Reality 01

 

 

Izvor: Mozilla

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi