| Vesti | Softver | Microsoft rešio problem sa procurelom aktivacijom za Windows 7
Softver

Microsoft rešio problem sa procurelom aktivacijom za Windows 7

 

Microsoft je potvrdio da je procureo specijalni serijski broj za aktivaciju Windows-a 7.

Direktor microsoft-ovog odeljenja za aktivaciju Windows-a (Genuine Windows) Alex Kochis zvanično je potvrdio da je procureo specijalni serijski broj za aktivaciju poslednjeg microsoft-ovog operativnog sistema, odnosno za Windows 7 Ultimate RTM (release to manufacturers), u ovom blogu, navodeći da je serijski broj bio predviđen za aktivaciju Windows-a 7 preinstaliranog na Lenovo računare.

Kochis takođe navodi da korisnici koji pazare PC sa Windows-om 7 od Lenovo-a neće imati problema prilikom aktivacije, mada je Microsoft već povukao potez kako bi preventivno onemogućio prodaju računara sa Windows-om koji se aktivira ovim serijskim brojem. Takođe se na blogu navodi da ukradeni ključ još uvek radi, ali da će veoma lako biti identifikovan.

 

 

 

„Windows 7 već poseduje unapređenu mogućnost da detektuje hakove, takođe poznatu kao activation exploits i na taj način upozori korisnika da koristi kopiju koja je piratizovana.  Hak koji se pojavio uz procureli ključ omogućava instalaciju i korišćenje Windows-a 7 Ultimate. Upareni hak i ključ su indikacija da Windows ne može da „prođe“ aktivaciju, odnosno genuine. Aktivaciona tehnologija ugrađena u Windows 7 je dizajnirana da se izbori sa ovakvim situacijama i korisnici koji koriste ovakve metode aktivacije mogu očekivati da će Windows detektovati njihove pokušaje.“

 

windows7

 

Kochis je dodao još i to da je microsoft-ov primarni cilj da zaštiti korisnike kako ne bi nesvesno postali žrtve, tvrdeći da su pirati (ili mušterije koje koriste piratizovane kopije Windows-a 7) izloženi velikom riziku od krađe identiteta i napada malware-a.

 

 

Izvor: www.tomshardware.com

Komentarišite na forumu

 

 

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar