| Vesti | Softver | Kompanija Kaspersky otvara prvi Transparency centar u azijsko-pacifičkom regionu
Softver

Kompanija Kaspersky otvara prvi Transparency centar u azijsko-pacifičkom regionu

Kompanija Kaspersky najavljuje otvaranje svog prvog Transparency centra u azijsko-pacifičkom regionu, čiji će domaćin biti CyberSecurity Malaysia – nacionalna sajberbezbednosna agencija Malezije.

Treći centar za reviziju kodova kompanije Kaspersky nalaziće se u poslovnom objektu Menara Cyber Axis, u tehnološkom gradu Sajberdžaja, u kom su smeštene ključne vladine sajber agencije.

Poput objekata u Cirihu i Madridu, Transparency centar u Maleziji će ovlašćenim partnerima i predstavnicima vlada pružiti mogućnost da pregledaju izvorni kod rešenja kompanije Kaspersky. Novi centar će funkcionisati i kao informativni centar u kom će posetioci imati priliku da saznaju više o inžinjeringu i praksi obrade podataka kompanije Kaspersky.

Predstavnici vlada i velike kompanije koje su klijenti kompanije Kaspersky biće u mogućnosti da pristupe revizijama kompanijskih rešenja i usluga. Takođe, mogu pregledati izvorni kod rešenja namenjenih potrošačima i velikim kompanijama kao što su – Kaspersky Internet Security (KIS); Kaspersky Endpoint Security (KES) i Kaspersky Security Center (KSC).

Osim ovoga, zainteresovane strane takođe mogu pregledati sve verzije Kaspersky nadogradnji i ažuriranih AV-baza podataka, kao i informacije koje kompanija obrađuje, poput fidova podataka iz Kaspersky proizvoda koji se šalju na cloud infrastrukturu Kaspersky Security Network (KSN). Pristup Transparency centru dostupan je na zahtev.

Više informacija o načinu rada Kaspersky Transparency centara dostupno je na veb sajtu. Povodom najave otvaranja novog Transparency centra, Judžin Kasperski (Eugene Kaspersky), generalni direktor kompanije Kaspersky, je izjavio: „Divan je osećaj biti ovde u Kuala Lumpuru – u srcu azijsko-pacifičke regije – da najavimo otvaranje našeg trećeg Transparency centra.

Želimo da pokažemo klijentima i vladinim predstavnicima da su naši proizvodi 100% pouzdani i da pružaju najviši nivo sajberbezbednosne zaštite. Otvaranje novog Centra takođe dokazuje da aktivnosti koje smo planirali u okviru naše Inicijative za globalnu transparentnost teku po predviđenom planu.“

„Uzbuđeni smo što ćemo otvoriti vrata ovog digitalnog haba kako bismo korisnicima pružili priliku da saznaju više o uslugama i mogućnostima koje nudi kompanija Kaspersky u oblasti sajber bezbednosti u našem regionu. Kao promena paradigme za industriju sajber bezbednosti, ovaj objekat – prvi u regionu – biće smešten u središtu budućeg sajberbezbednosnog centra u Sajberdžaji, zahvaljujući saradnji sa agencijom CyberSecurity Malaysia.

Zahvalni smo na njihovom poverenju i posvećenosti, jer to pokazuje da privatne kompanije i javne agencije mogu sarađivati kako bi pružili još napredniju zaštitu korisnicima od sajber kriminala” izjavio je Stefan Noimajer (Stephan Neumeier), generalni direktor za područje azijsko-pacifičkog regiona u kompaniji Kaspersky.

Novi Centar je deo Inicijative za globalnu transparentnost – ključnog projekta kompanije Kaspersky čiji je cilj da izađe u susret sve većim zahtevima koje upućuju partneri i predstavnici vlada, u vezi sa informacijama o tome kako funkcionišu proizvodi i tehnologije kompanije Kaspersky. Centar će biti otvoren za prve posetioce početkom naredne godine.

Dato’ Ts Dr Amirudin Abdul Wahab, generalni direktor agencije CyberSecurity Malaysia je izjavio: „Kompanija Kaspersky će otvoriti svoj Centar u Sajberdžaji i veoma smo uzbuđeni što ćemo biti domaćini prvom Transparency centru kompanije Kaspersky u Aziji. Kako se sajber pretnje u Maleziji i regionu konstantno razvijaju smatramo da je ključno da privatne kompanije i vladine agencije izgrade međusobno poverenje i ostvare saradnju.”

„Spremnost kompanije Kaspersky da otvori svoja vrata i omogući pristup procesu obrade podataka dodatno ukazuje na njihovu transparentnost. Kompanija će takođe deliti svoje nalaze i zapažanja kako bi unapredila industriju sajber bezbednosti.

Zaista se nadamo da će naše partnerstvo biti primer drugim vladama i privatnim entitetima da sarađuju u korist svojih građana i industrije sajber bezbednosti” dodaje Dato’ Dr Amirudin.

 

Izvor: Kaspersky

 

Komentarišite na forumu…