| Vesti | Softver | Kaspersky Lab zatvara vrata vašingtonske kancelarije
Softver

Kaspersky Lab zatvara vrata vašingtonske kancelarije

Kaspersky

Prema navodima Bloomberg-a, Kaspersky Lab je odlučio da zatvori vrata svoje vašingtonske kancelarije nakon brojnih neslaganja sa američkom vladom.

Međutim, čelnici u kompaniji i dalje planiranju otvaranje novih kancelarija u Čikagu, Los Anđelesu, kao i Torontu sledeće godine.

U julu ove godine, vlada na čelu sa Donaldom Trampom je uklonila Kaspersky sa liste odobrenih IT kompanija, a tokom avgusta su se u javnosti pojavili izveštaji gde je FBI navodno pokušavao da ubedi kompanije da se otarase Kaspersky proizvoda.

Američka vlada se odlučila na ovakav potez nakon sumnji da Kaspersky servira informacije svojih korisnika ruskoj vladi.

U međuvremenu, National Cyber Security Centre, britansko regulatorno telo za sajber bezbednost, je takođe savetovalo agencije vlade da obustave korišćenje Kaspersky softvera.

Anton Šingarev, potpredsednik Kaspersky Lab je naveo u intervjuu za Bloomberg da „traju pregovori sa NCSC, kao i da pokušavaju da odgonetnu šta je potrebno kako bi se zaslužila suprotna preporuka“.

Takođe je naveo da oni podržavaju ideju otvaranja svog source koda softvera za nezavisnu analizu, kao i ponovo poručio da ne odaju informacije korisnika ruskoj vladi.

 

Izvor: Bloomberg

 

Komentarišite na forumu