| Vesti | Softver | Interpol i Kaspersky Lab jačaju partnerstvo
Softver

Interpol i Kaspersky Lab jačaju partnerstvo

Kaspersky

Kako bi napredovali u borbi protiv sajber kriminala, Kaspersky Lab je udružio snage sa Interpol-om, potpisivanjem sporazuma o razmeni obaveštajnih podataka.

Ove dve organizacije će deliti informacije o najnovijim aktivnostima iz sfere sajber kriminala, ma gde god da se pojave.

Kao jedna od uspešnih međusobnih operacija se navodi identifikovanje skoro 9.000 botnet command and control servera i preko 1.000 kompromitujućih web sajtova, uključujući portale vlada zemalja.

Takođe, tim iz Kaspersky Lab navodi da je asistirao u globalnoj operaciji koordiniranoj od strane Interpol-ovog Global Complex for Innovation u Singapuru gde je ometen Simda botnet – mreža od oko 770.000 zaraženih računara širom sveta.

„Besplatni open-source alat je razvijen i testiran od strane eksperata iz obe organizacije, i samim tim je otkrivanje sajber pretnji ubrzano i olakšano – ne samo da to omogućuje istražiteljima veliku uštedu vremena, već i pomaže organima vlasti da brže otkriju ključne artefakte preostale nakon sajber napada“ – navodi se između ostalog u saopštenju.

Jačanjem postojećih odnosa između ove dve organizacije, novi sporazum formalizira razmenu podataka koji mogu podržati Interpol u ovakvim tipovima istraga.

 

Izvor: Kaspersky Lab

 

Komentarišite na forumu