| Vesti | Softver | Intelova nagrada za inovacije podstiče mlade preduzetnike
Softver

Intelova nagrada za inovacije podstiče mlade preduzetnike

intel

Bugarska IT kompanija RS Consult BG Ltd.  dobitnik je prve nagrade

Bugarska, Sofija, 7. jul, 2010 – Kompanija Intel ustanovila je Inelovu nagradu za inovacije (Intel Innovation Award) kao deo svog dugoročnog plana za podsticanje inicijativa mladih preduzetnika u Evropi. U toku godišnjeg takmičenja mladih preduzetnika u dostignućima (Junior Achievement Young Enterprise (JA- YE) Europe Enterprise Challenge 2010) Intel je uručio prvu  nagradu za inovacije bugarskoj IT kompaniji RS Consult BG Ltd. koju su osnovali i kojom upravljaju studenti. Pobednik je izabran na osnovu poslovne studije slučaja i ocenjen na osnovu kriterijuma koji su obuhvatali upotrebljivost inovacija za poboljšanje efikasnosti, povećanu tržišnu vrednost, uštedu troškova, društveno koristan pristup i poboljšanje tržišne pozicioniranosti.

Pedeset jedan  mladi preduzetnik se takmičio za Intelovu nagradu za inovacije. Učesnici su bili iz deset evropskih zemalja koje su učestvovale u JA-YE evropskom privrednom izazovu 2010, koji se održao u Sofiji, u Bugarskoj, od 1. do 3. jula 2010. godine, a domaćini su bili iz Udruženja za dostignuća mladih Bugarske.

Pobednik je kompanija mladih i ambicioznih stručnjaka, koji su već dokazali svoje sposobnosti u oblasti IT indistrije, i nude veliki izbor IT  usluga. Kompanija RS Consult BG Ltd kao svoj cilj navodi izlaženje u susret svakom pojedinačnom zahtevu klijenata i partnera, a kvalitet i pouzdanost usluga postavljaju kao svoj glavni prioritet.

„Velika nam je čast što pokrećemo Intelovu nagradu za inovacije, budući da verujemo da su inovativne ideje i mladi preduzetnici ti koji će predvoditi napredak svetske ekonomije. Kontinuirane inovacije su deo Intelovog DNK koda, stoga vrednovanjem inovativnih ideja i preduzetničkog duha posvećeni smo pružanju pomoći mladoj generaciji preduzetnika“, izjavio je Tomas Osburg,  direktor za odnose sa institucijama u kompaniji Intel Europe.

Karolin Džener, generalna direktorka JA-YE za Evropu, izjavila je: „U Evropi je ove godine 10.627 studenata koji su deo JA-YE diplomskog programa, i statistike pokazuju da će više od 29 odsto onih koji diplomiraju nastaviti da teže uspehu u preduzetništvu. Potrebno nam je da ti diplomci razmišljaju inovativno, budući da ulaze i u biznis i u preduzetništvo. Inovacije su ključ za poboljšanje produktivnosti i profitabilnosti u svim aspektima poslovanja i Intelova nagrada će ohrabriti studente da razmišljaju koliko su bili inovativni i kako to mogu poboljšati.“

Studenti su osnovali svoje kompanije kao deo kurseva višeg obrazovanja uz podršku svojih profesora, kao i uz asistenciju volontera iz poslovnog sveta. Svaka grupa je osnovala kompaniju koja nudi pravi proizvod i/ili uslugu i svi su se uspešno izborili sa izazovima osnivanja i vođenja firme.

 

Komentarišite na forumu