| Vesti | Softver | Halo konačno stiže na TV ekrane
Softver

Halo konačno stiže na TV ekrane

Halo

Nakon brojnih odlaganja i problema oko samog projekta, Halo televizijska serija će ugledati svetlost dana.

Microsoft i Steven Spielberg su imali na umu kreiranje serije zasnovane na poznatom igračkom naslovu godinama unazad, te će produkcija serije zvanično početi rane 2019. godine.

Radni naziv serije je jednostavno Halo, a sami detalji o radnji serije su i dalje nepotpuni, ali će ipak pratiti klasičnu priču o futurističkom ratu između ljudske rase i vanzemaljaca, bolje znanih kao Covenant.

Američka kuća Showtime je odlučila da ugosti seriju u svoj repertoar, gde će biti emitovano 10 epizoda serije Halo, koja će trajati sat vremena.

Rad na televizijskoj seriji je dodeljen 343 Industries, kompaniji koja je nastala kao rezultat odvajanja Microsoft i Bungie studija i koja će nadgledati razvoj, kao i Amblin Television, produkcijskoj kući čiji je osnivač Stiven Spilberg i prijatelji.

Kyle Killen će biti izvršni producent i pisac. Rupert Wyatt, reditelj Rise of the Planet of the Apes će režirati veliki broj epizoda, a takođe će biti i izvršni producent. Televizijska serija Halo je preživela pet godina korporativnih zastoja, uključujući i zatvaranje Microsoft Entertainment Studios-a u 2014. godini.

Iako detalji o emisiji nikada nisu objavljeni nakon prve najave, rukovodioci kompanije Microsoft, 343 Industries i Showtime su više puta potvrdili da su radovi na seriji u toku. CEO Showtime David Nevins je u januaru ponovo izjavio da je Halo „još uvek u veoma aktivnom razvoju“.

 

Halo 01

 

Izvor: Xbox Wire

 

Komentarišite na forumu…