| Vesti | Softver | GLASINE: Xbox One igre uskoro dostupne i na PCu?
Softver

GLASINE: Xbox One igre uskoro dostupne i na PCu?

xbox 01

Microsoft uposlednje vreme dosta gura princip Xbox Play Anywhere igara, tako da pojedine Xbox exclusive naslove (Forza, Gears Of War 4, Halo Wars..) možete igrati i na PCu.

Kao i obično, u Microsoft uvek ima nekih novotarija, tako da glasine kažu da ćemo uskoro moći da igramo sve Xbox Exclusive naslove i naPCu.

Microsoft Insider Program, u kojem je moguće testirati nadolazeće novine Windows 10 sistema, sa najnovijom verzijom nudi članovima da besplatno instaliraju i igraju State of Decay, a da zauzvrat prijave svaki problem na koji naiđu.

Ono što treba da znate je da je State Of Decay svakako dostupan i na PCu, međutim, kada su zašli nešto dublje, članovi insajder programa su otkrili da se zapravo radi o Xbox One verziji igre, jer se svi fajlovi preuzimaju sa Xbox Live servera i nose .xvc ekstenziju. Ta ekstenzija se koristi isključivo za Xbox igre. Među fajlovima i u samom procesu instalacije se može pronaći još dosta informacija sa direktom vezom sa ovom konzolom.

Ovo je Majkrosoftov veliki korak u budućnost i pogled na buduću generaciju, gde nastoj da svojim studijima olakša i značajno proces izrade igara za PC, jer se zaobilazi portovanje, koje nekad baš i ne prolazi baš najbolje.

xbox 02

 

Izvor: PLAY!zine

 

Komentarišite na forumu…