| Vesti | Softver | Electronic Arts-ov open world Star Wars naslov je otkazan
Softver

Electronic Arts-ov open world Star Wars naslov je otkazan

Star Wars

Electronic Arts su, navodno, otkazali razvoj njihovog skrivenog Star Wars projekta koji je razvijao EA tim iz Vankuvera.

Prema izvoru sa Kotaku, rečeno je da su tri izvora iz EA potvrdila da je projekat ugašen.

Studio je radio na igri još od oktobra 2017. godine kada su preuzeli Star Wars projekat pod tajnim imenom „Ragtag“, koji je prethodno bio razvijan u Visceral Games.

Iz EA Vankuver su još početkom 2018. godine objavili oglas za posao u kojem je napomenuto da su potrebni ljudi za Star Wars open world projekat, za koji je spekulisano da je to upravo prethodno pomenuti Ragtag.

Igra je originalno zamišljena da bude linearna sa nekim vidom single-player priče, ali je podpredsednik EA, Patrick Sodelund, izjavio da kada je Visceral zatvoren zvanično, kompanija je odlučila da ovaj projekat izmeni i unapredi ga u daleko šire iskustvo za sve igrače sa mnogo dubljom pričom i slobodom za istraživanje sveta.

Izvor sa Kotaku tvrdi da je open world projekat iz Vankuvera upravo redizajnirana verzija Ragtag projekta. Ukoliko se taj izvor ispostavi kao validan, to znači da je ovaj projekat (koji je već 5 godina u izradi) zaista došao do svoje krajnje granice i tu je i zaustavljen.

Sa Kotaku tvrde kako EA Vankuver najverovatnije radi na drugačijoj Star Wars igri.

 

Star Wars 01

 

Izvor: Kotaku

 

Komentarišite na forumu…