| Vesti | Softver | Facebook i Tel Aviv University „oživljavaju“ selfije
Softver

Facebook i Tel Aviv University „oživljavaju“ selfije

Tel Aviv

Alati poput Apple-ovog Live Photos-a ili Google-ovog Motion Photos već obavljaju svoj posao animacije obične slike, ali tim istraživača sa univerziteta u Tel Avivu i Facebook su odlučili da pronađu način da „ožive“ selfije, čak i kada je ono sa čime raspolažu samo jedna slika.

Studija koja je nedavno obavljena je pokazala kako tim može iskoristiti „driving video“ bilo koje osobe kako bi mapirali određene različite izraze lica koji su u korelaciji sa različitim emocijama.

Kroz pažljivo mapiranje, ti isti izrazi se mogu prevesti na fotografiju ili čak na sliku.

Kako video materijal koji je pripremljen prikazuje, samo oživljavanje slike zahteva pomenuti „driving video“, koji u principu predstavlja input.

Mapiranje facijalnih karakteristika sa „driving video“-a sa onima sa krajnjeg je dopustilo istraživačima da kreiraju „rough“, odnosno grubu animaciju, a onda se ista popuni sa detaljima koji su skriveni od strane originalne slike.

Ti detalji se ubacuju uporedo sa ostalim finim detaljima poput otklanjanja neprirodnih senki, a nakon toga se dobija still fotografija koja može praviti iste izraze lica poput onih iz „driving video“-a.

 

 

Izvor: Tel Aviv University

 

Komentarišite na forumu