| Vesti | Softver | Donkey Kong stiže na Nintendo Switch
Softver

Donkey Kong stiže na Nintendo Switch

Donkey Kong

Jedan od najpoznatijih junaka iz Nintendo-ve familije se vraća u novom ruhu. Donkey Kong je re-releaseovan za Nintendo Switch, uz takođe poznatu arkadnu igru iz 1981, Sky Skipper, koja će stići u julu.

Naime, Nintendo je odlučio da prihvati Donkey Kong i podari mu tretman Arcade Archives programa – magacin retro gejmerskih hitova koje uređuje Hamster Corporation, tokom prvih momenata Treehouse Live event-a na E3 festivalu.

Klasična action-adventure igra, čiji je idejni tvorac Shigeru Miyamoto, je trenutno dostupna kroz e-Shop za oko osam dolara.

Pored toga, svi željni fanovi će imati prilike da pristupe i drugim verzijama, poput Early Edition edicije, koja je bila eksluzivno objavljena u Japanu (koja doduše pati od dosta glitch-eva).

Oni koji vole glitch-eve će možda zainteresovati činjenica je najraniji naslov Donkey Kong-a dozvoljavao igračima da preskoče kompletne nivoe sa burićima.

Iako je Donkey Kong bio dostupan na brojnim platformama, ovo je prvi put da će arkadni ROM-ovi biti dostupni. Sky Skipper je bila Nintendo-ova arkadna igra iz 1981. godine, koja nikada nije bila zvanično predstavljena.

Američki ogranak Nintendo-a je imao svega 10 aparata sa ovim naslovom, i par njih su postavili na par mesta, uglavnom u arkadnim halama i kafićima kako bi testirali popularnost.

 

Donkey Kong 01

 

 

Izvor: Nintendo

 

Komentarišite na forumu