| Vesti | Softver | Desktop Skype: Od sada i drag-and-drop deljenje fotografija
Softver

Desktop Skype: Od sada i drag-and-drop deljenje fotografija

Skype

Microsoft je predstavio ažuriranu verziju Skype-a za desktop, koja dolazi sa nekoliko novih funkcija.

Skype 8.0 uključuje besplatni HD video i screen-share pozive koji mogu da primaju do 24 osobe, kao i mogućnost deljenja fotografija, video zapisa i datoteka – do 300MB trenutno – prevlačenjem i puštanjem u chat prozor.

Messaging takođe dobija promene, a korisnici će moći da reaguju na poruke u razgovorima, nekoga direktno adresiraju sa @mention i lako vide sve svoje @mentions-e u centru za obaveštenja.

Pored toga, u novoj galeriji za ćaskanje će se naći sve datoteke, fotografije i linkovi koji su podeljeni u razgovorima.

Uz Skype 8.0 za desktop, Microsoft takođe pokreće Skype 8.0 za iPad, čita receipt-ove, šifrovane audio pozive i tekstualne poruke, pozive za profile i grupne veze tako da korisnici lako mogu da se pridruže vašoj grupi.

Skype takođe dobija mogućnost snimanja poziva. Čim neko započne snimanje, svi na tom pozivu će biti obavešteni i snimci će uključivati svačiji video i bilo koji ekran koji je podeljen.

Iz Microsoft-a navode da se možete nadograditi na Skype 8.0 počev od danas, dok će Skype 7.0 prestati sa radom od 1. septembra.

 

Izvor: Microsoft

 

Komentarišite na forumu…