| Vesti | Softver | Cooler Master predstavio MasterPlus+ diviziju na CES 2018
Softver

Cooler Master predstavio MasterPlus+ diviziju na CES 2018

MasterPlus

Cooler Master je na ovogodišnjem CES 2018 odlučio da demonstrira kako bi desktop računari, uz novi softver, mogli da postanu opremljeni hub-ovi koji bi mogli da kastomizuju celokupno radno okruženje.

U pitanju je nova divizija Cooler Mastera, nazvana MasterPlus+, koja je razvila prvu verziju aplikacije koja će pomoći korisnicima da pristupe, kastomizuju, kao i prate njihove PC računare, kao i listu uređaja koje poseduju koja se mogu povezati za taj centralni hub.

„Od spoljašnjosti do unutrašnjosti“, naveo je Danny Chen, glavni u softverskom timu, kao i Cooler Master-ov CTO. „Umesto da gradimo samo pametne sisteme oko unutrašnjih PC funkcija, želimo da povećamo tu pametnu kontrolu na celu prostoriju, kao i uređaje.“

Prvo što vas očekuje jeste podešavanje osvetljenja. Korisnici će biti u prilici da sinhronizuju svetla kako bi se reflektovala ambijentna boja PC monitora, i samim tim dodala živost igri i TV/filmskom okruženju.

U saradnji sa Nanoleaf-om, Asus-om, kao i ViewSonic-om, sinhronizacija se širi preko PC komponenti, periferija, monitora, kao i osvetljenja na zidu, i to samo putem jednog programa za kastomizaciju. Ova podešavanja se mogu sačuvati na cloud, sinhronizovati preko više PC sistema, kao i deliti bilo gde.

 

Izvor: Cooler Master