| Vesti | Softver | Chrome od sada blokira reklame sa sumnjivih sajtova
Softver

Chrome od sada blokira reklame sa sumnjivih sajtova

Google

Kompanija Google je ranije napominjala da će temeljna borba protiv sumnjivih websajtova početi uz kasnije verzije Chrome-a, a uz Chrome 71 koji je predstavljen, prvi koraci su uveliko preduzeti.

Uz najnoviju verziju Chrome-a, reklame sa „sumnjivih“ web prezentacija koje konstantno varaju korisnike sa lažnim sistemskim upozorenjima, „close“ tasterima koji ne funkcionišu, kao i ostalim štetnim sadržajem su blokirane.

Samim sajtovima neće biti onemogućen pristup istog trenutka kada ih Google proglasi za „sumnjive“, ali će im biti dat rok od 30 dana da preduzmu potrebne korake.

Sam browser takođe poseduje brojne dodatne mere zaštite. Chrome će vas upozoriti u slučaju kada sajt skriva prave troškove, kao i uslove za transakciju.

Ukoliko sajt pokušava da vas uvuče u pretplatu bez napomene o tome koliko će vas ona koštati, možda ćete dobiti upozorenje koje bi moglo da vam sačuva vaš džep.

Google će probati da kontaktira targetirane sajtove, i zamoli ih da ih modifikuju, ali do tada upozorenje neće biti uklonjeno. Chrome 71 je dostupan za Linux, Mac, kao i Windows, a Android i iOS korisnici će ga imati tokom narednih nedelja.

Google još uvek nije kompletno opisao koji su noviteti u pitanju, ali je sigurno da je borba protiv štetnih sajtova jedan od prioriteta.

 

Izvor: Google

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi