| Vesti | Softver | Chrome 70 donosi picture-in-picture mode na desktop
Softver

Chrome 70 donosi picture-in-picture mode na desktop

Picture

Chrome 70, najnovija verzija Google-ovog browsera, nudi picture-in-picture funkciju koja će vam dozvoliti da pratite video sadržaj u lebdećem prozoru koji će vas pratiti.

Kako biste se uverili u to šta ova funkcija nudi, upalite Chrome, doduše proverite da li pokrećete najnoviju verziju, i uputite se ka YouTube-u.

Kada video materijal bude počeo da se pušta, desnim dugmetom kliknite dvaput, dok se ne pojavi padajući meni u Chrome-u.

Izaberite opciju „Picture in Picture“ iz menija i video će se otvoriti u malom prozoru koji će se nalaziti iznad svih ostalih prozora – čak i ako otvorite drugi program.

Moraćete da zadržite originalni tab otvoren kako bi video materijal nastavio sa puštanjem, a možete da premestite i uvećate/smanjite veličinu prozora kako biste ga odgovarajuće smestili.

Picture-in-picture mode je zapravo bio dostupan u Chrome-u za Android nekoliko meseci unazad i prekinut u Chrome verzijama od 69 beta. Uz predstavljanje Chrome-a 70, ovo je ujedno i prvi put kada je funkcija omogućena po default-u.

Ranije biste ga ručno aktivirali tako što biste otišli u Chrome-ovu „Flags“ funkciju, gde Google zadržava svoje eksperimentalne funkcije koje se mogu testirati, ali nisu u potpunosti spremne za implementaciju.

 

 

Izvor: Chrome

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi