| Vesti | Softver | Apple, AT&T se suočavaju sa još jednom tužbom
Softver

Apple, AT&T se suočavaju sa još jednom tužbom

apple

Najmanje treći put u toku ovog meseca, Apple i AT&T će biti tuženi od strane korisnika koji se žali na to da je bio uveren marketingom ove kompanije da je MMS (multimedia messaging) već bio dostupan na iPhone-u.

U tužbi koja je popunjena u sredu u Ohaju, tužilac Deborah Carr je napisala da su Apple i AT&T obmanuli javnost i naterali ih da veruju da je iPhone 3GS imao mogućnost slanja i primanja MMS poruka. Tužba upućuje na to da je njihov marketing kroz razne video reklame na iternetu i televiziji, kao i u novinama ubeđivao korisnike da je MMS servis dostupan na uređaju.

 

Dva slična slučaja su već zabeležena, jedan u Ilinoisu, drugi u Luizijani, Amerika.

Prema poslednjoj tužbi, kupcima je bilo rečeno da će MMS funkcija biti omogućena 17. juna 2009. godine, na dan kada je objavljen iPhone 3.0 OS. Ovo se čini veoma čudnim, uzimajući u obzir to da su Apple i AT&T tokom Apple-ove World Wide konferencije ključnu reč vodili upravo o MMS funkcijama gde je rečeno da će MMS biti dostupan kasnije u toku leta. AT&T je potvrdio taj vremenski period u petak.

31_iphone3GSMMS2

„Bez sumnje ćemo omogućiti MMS funkciju na iPhone 3GS i iPhone 3G uređajima sa 3.0 verzijom operativnog sistema krajem leta, jednom kad se završimo sa nekim poboljšanjima sistema kako bi korisnicima pružili najbolje moguće iskustvo sa multimedijom“, navodi jedan od govornika ispred AT&T kompanije.

Tehnički, Apple je omogućio MMS sa svojim 3.0 OS-om. Neki od korisnika širom sveta su uspeli da aktiviraju svoje MMS usluge 17. juna kada je se pojavio novi operativni sistem. Problem leži u tome što je AT&T u tom periodu izjavio da i dalje nije spreman za puštanje ove funkcije u rad, iako je Apple svojim marketingom širom web-a i ostalih medija govorio svojim kupcima da će izlaskom O.S. 3.0 verzije svi imati ove mogućnosti.

 

Izvor: CNET

 

Komentarišite na forumu

 

 

Tagovi