| Vesti | Softver | AMD unapređuje 3D zabavu
Softver

AMD unapređuje 3D zabavu

amd

 

 

 

 

AMD je objavio da će uskoro demonstrirati nadolazeći Blu-ray stereoscopic 3D standard na prestižnoj Consumer Electronics Show 2010 manifestaciji, prikazujući kako korisnici uskoro mogu uživati u high-fidelity 3D zabavi koja je do skoro bila rezervisana samo za velike bioskope i teatre. Šta je to što će nam omogućiti ove tehnologije?

 

 

 

 

  • Novi način uživanja u Blu-ray zabavi: Očekivana da stigne na prodajna mesta tokom druge polovine sledeće godine, Blu-ray stereoscopic 3D tehnologija kombinuje high-definition sliku kao format zajedno sa 3D vizuelnim efektima koji će izgledati kao da iskaču sa ekrana. Kao doprinos članstvu u Blu-ray Disc asocijaciji, AMD radi usko povezan sa tehnološkim partnerima kako bi se specifikacije formata koje su potrebne finalizirale u toku sledeće godine, kako bi AMD omogućio kompatibilnost sa svojim nadolazećim hardverom.

 

  • Videti, poverovati: Na manifestaciji Consumer Electronics Show 2010, AMD i CyberLink će zajedno omogućiti „preview“ sa Blu-ray stereoscopic tehnologijama onima koji budu prisutni u publici. AMD će biti lociran u Grand Lobby halama (GL-8 i GL-10) u Las vegas Convention centru.

 

  • Ovi novi standardi su jedni od mnogih 3D tehnologija koje AMD otvoreno podržava, zajedno sa 3D DLP televizijom, dual-panel i „line interleaved“ 3D monitorima, i to su AMD pokušaji da se maksimalno unapredi 3D zabava kao i njeno prihvatanje u domovima širom sveta u saradnji sa 3D tehnološkim partnerima, uključujući i OEM proizvođače i software developer-e.

 

  • Nastavak ponosne tradicije u tehnološkom vođstvu na polju grafičkih rešenja: Stereoscopic 3D za HD gaming i multimedijalno uživanje se pridružuju na dugačkoj listi tehnologija sa kojima AMD pravi sebi put na ovom polju. Skorašnje izbacivanje na tržište Radeon HD 5800 serije grafičkih karti, koje su jedine i po prvi put donele DirectX 11 standard igračima trenutno, kao i multi-display zabava koja je omogućena zahvaljujući ATI Eyefinity tehnologiji, samo su neke od vrhunskih tehnologija kojima AMD napreduje na ovom polju.

amd-3d-green-wallpapers_2466_1600x1200

 

„AMD ima dugu, ponosnuu tradiciju u donošenju vodećih tehnologija na tržište – tehnologije koje imaju značajan i pozitivan udar na PC iskustvo“, izjavio je Rick Bergman, stariji podpredsednik AMD Product grupe. „Stereoscopiv 3D je pravljen kao jedna od ovih tehnologija, i to je razlog zašto AMD posvećuje vreme i resurse da bi obezbedio 3D stereoscopic tehnologiju publici; AMD će biti spreman da ponudi potrošačima ovu tehnologiju na sličan načn kao što je to urađeno sa skorašnjim Directx 11 kompatibilnim hardverom za DX11 gaming“.

„AMD je veoma vredan partner, koji razvija hardver ooptimizovan za najkvalitetnije audio-video iskustvo sa našim PowerDVD Ultra sofverom“, izjavio je Alice H. Cheng, CEO CyberLink-a.

„Sa dodatkom 3D stereoscopic tehnologije bićemo u mogućnosti da pružimo potrošačima neverovatan nivo multimedijalnog iskustva u sledećoj godini. Nadolazeći Consumer Electronic Show će svima okazati šta se to sprema kod nas u radnji“.

 

 

Izvor: AMD

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Nenad Zarić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar