| Vesti | Softver | AI klon Salvador Dali pozdravlja posetioce muzeja
Softver

AI klon Salvador Dali pozdravlja posetioce muzeja

Dali

Ukoliko ste fan muzeja, i planirate da vaš odmor ovog proleća ulepšate posetom jednom od njih, ako se uputite ka Dali Museum-u, naićići ćete na neočekivanog gosta – Salvador Dalija glavom i bradom.

Iz muzeja u Floridi su izjavili da će AI rekonstrukcija poznatog umetnika krasiti ekrane unutar muzeja počevši od aprila.

Za „oživljavanje“ Dalija, tim iz Goodby Silverstein & Partners je trenirao sistem mašinskog učenja kako bi što preciznije oponašao pokrete lica umetnika.

Potom bi celokupna rekonstrukcija bila prebačena na glumca koji poseuje sličan oblik lica.

Virtuelni umetnik će crtati i komentarisati događaje koji su se odigrali tokom njegovog života, i nakon njegove smrti 1989. godine.

„Dali je proricao budućnost na mnogo načina i shvatio je njegovu istorijsku važnost“, kaže dr Hank Hine, izvršni direktor Dali Museum.

„On je napisao: Ako jednog dana umrem, što je malo verovatno, nadam se da će ljudi u kafićima reći:„ Dali je umro, ali ne u potpunosti. “Ova tehnologija omogućava posetiocima da iskuse njegovu ličnost veću od njegovog samog života pored naše neuporedivom kolekcijom njegovih dela.”

 

 

Izvor: Dali Museum

 

Komentarišite na forumu…