| Vesti | Ostalo | YouTube uklanja naloge koji promovišu Twitch strimove
Ostalo

YouTube uklanja naloge koji promovišu Twitch strimove

YouTube

Tenzije između YouTube i Twitch platformi su upravo dobile novi nivo.

Naime, kreatori poput Linus Tech Tips ili Aztrosizt su saopštili svojim pratiocima da je YouTube eliminisao njihove naloge (doduše privremeno) zbog toga što su koristili svoje video materijale da promovišu Twitch strimove, poput The WAN Show od Linus Tech Tips.

Iako u pravilniku samog sajta stoji da nisu blagonakloni prema video materijalima koji „usmeravaju ljude sa YouTube-a“, sada se ovakva pravila primenjuju za video zapise koji promovišu Twitch strimove (poput snimaka od 10ak sekundi gde se reklamira vaš Twitch URL).

Međutim, tim iza platforme se odlučio na agresivan pristup – nalozi korisnika su bili isključeni, bez ikakvih prethodnih upozorenja, poput strike-ova.

Ovaj potez je ostavio brojne korisnike u čudu, kako je kompanija bila blaža prema kanalima koji su učinili mnogo gore prekršaje, kao što je guranje lažnih zavera koje mogu dovesti do uznemiravanja i pretnji.

YouTube nije direktno odgovorio na nepravilnosti u izvršenju kada se par portala zapitalo o gašenjima naloga. Umesto toga, tim iza platforme je na Twitter-u odgovorio na tvrdnje kako možete „apsolutno“ proizvesti video zapise koji promovišu Twitch, i da nema „nove zakonske primene“.

Kompanija nije predstavila šta bi se smatralo prihvatljivom promocijom Twitch-a (poput kratkog pominjanja na kraju običnog video snimka).

 

YouTube 01

 

Izvor: YouTube Team

 

Komentarišite na forumu…