| Vesti | Ostalo | YouTube: Počinje izolacija uvredljivog sadržaja
Ostalo

YouTube: Počinje izolacija uvredljivog sadržaja

YoutubeIsolate

YouTube počinje sa izolovanjem nepoželjnog i uvredljivog video sadržaja ove nedelje. Kao što su već naveli u svom saopštenju, klipovi koji sadrže „kontroverzni religiozni, kao i supremacistički sadržaj“ neće biti direktno obrisani, već takvi klipovi neće sadržati reklame, dok oni koji budu postovali te klipove neće moći da ih monetizuju.

Ovakvi video materijali neće biti u preporukama sa strane ili biti reprodukovani putem embed funkcije na ostalim web stranicama, a takođe će se pojaviti i upozorenje pre početka samog snimka da materijal nije prikladan.

Ovakav vid restrikcije, tvrdi YouTube, nastoji da smanji angažovanje oko ovih snimaka kao i da smanji njihovo širenje.

Pored ovog „limited state“-a za ekstremističke video snimke, Google je takođe predstavio Redirect Method koji šalje korisnike koji traže pojedine ključne reči na snimke koji se upravo bore protiv ekstremističkog sadržaja.

Uz to, kompanija je takođe koristila video detekciju putem mašinskog učenja koja pronalazi i briše snimke koji se oglušavaju o YouTube-ovu polisu.

Oni koji postavljaju takve snimke će dobiti poruku od kompanije i moći će da opovrgnu odluku ako se ispostavi da su tvrdnje neosnovane.

 

Izvor: YouTube

 

Komentarišite na forumu