| Vesti | Ostalo | YouTube opis pokazuje ko izvodi pesmu u videu
Ostalo

YouTube opis pokazuje ko izvodi pesmu u videu

YouTube

Gledate neki video materijal na internetu. Pesma vam se dopada, ali niko ne zna savršeno odakle je, niti ko je izvodi. Dodatak na ovoj platformi će možda olakšati potragu.

Nakon što pritisnete „Show More“ taster na opisu snimka ukoliko ste zainteresovani ko izvodi tu pesmu, ukazaće vam se nova sekcija koju su implementirali developeri iz YouTube-a.

Ova platforma je predstavila novu sekciju koja stoji u opisu, i koja pokazuje originalnog umetnika, tekstopisce, kao i izdavačku kuću zapisa koji se pušta u pozadini snimka.

Takođe, tu će se nalaziti i link ka zvaničnom video snimku te muzičke numere, kao i zvanični kanal umetnika ako je dostupan. Ovaj dodatak će biti dostupan za preko pola milijardu upload-a na platformi, čak i kada su u pitanju tutorijali ili random vlog materijali.

Kako je ova funkcija tek otpočela sa radom, YouTube-u će trebati dosta vremena da obogati svoju bazu podataka sa isečcima koji će se podudarati sa snimcima originalnih autora, bilo da je uz pomoć partnerstva sa izdavačkim kućama, ili kroz Content ID sistem.

Platforma skenira video snimke koje upoređuje sa bazom nakon upload-a, a ako prepozna audio zapise koji su korišćeni, dodatna informacija će se pojaviti u opisu vašeg video snimka.

Iz YouTube-a navode da će proširiti „obim i kvalitet podataka kako bi se osiguralo da svi umetnici budu precizno i potpuno kategorisani“ kroz partnerstva u industriji. Ipak, muzičari koji nisu deo izdavačke kuće ili pak nisu dobili mogućnost korišćenja Content ID će morati da rade sa uploader-om kako bi bili credit-ovani za svoj rad.

 

YouTube 01

 

Izvor: YouTube

 

Komentarišite na forumu…