| Vesti | Ostalo | Verifikacija uz pincode daje pristup G Suite korisnicima van Google-a
Ostalo

Verifikacija uz pincode daje pristup G Suite korisnicima van Google-a

GSuite

Iz Google-a navode da njihovi zaposleni moraju kreirati svoje naloge za kolaborativni rad, ali da klijenti ipak neće morati da prolaze kroz istu proceduru.

Međutim, tim je došao na ideju da omogući da bilo ko može da pristupi Docs-ovima, Sheet-ovima, kao i Slide-ovima čak iako ne poseduju Google nalog, ili odbiju da ga naprave.

Tehnološki gigant je lansirao beta verziju nove aplikacije za pincode verifikaciju identiteta koja dozvoljava G Suite korisnicima da pozovu one koji taj paket ne koriste kako bi sarađivali na izradi nekog fajla.

Onaj ko ne koristi G Suite mora da zahteva pincode unutar email pozivnice koju prime.

Nedugo nakon toga bi trebao da vam se pošalje kod uz pomoć kojeg možete otključati G Suite dokument, sheet, ili slajd sa prezentacije kome želite da pristupite.

Kako je još uvek beta izdanje u pitanju, odabrani korisnici mogu da testiraju ovaj dodatak. Prvo što organizacije treba da urade jeste da se prijave, kako Google želi da whitelist-uje non-G Suite domene kako bi se ovaj dodatak testirao.

Kompanija će najpre proveriti domen kako bi se uverila u legitimnost, i to je još jedan razlog zašto Google ne garantuje svakome učestvovanje u testiranju.

 

GSuite 01

 

Izvor: Google Blog

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi