| Vesti | Ostalo | UL preuzima Futuremark
Ostalo

UL preuzima Futuremark

UL Futuremark

UL je kompanija koja se bavi globalnom bezbednošću sa naučnog stanovišta, a 31. oktobra su preuzeli finsku kompaniju Futuremark i tako strateški proširili svoju delatnost i na pružanje benchmark usluga.

Futuremark je privatna kompanija koja postoji od 1997. godine, a bavi se razvojem benchmark softvera prema industrijskim standardima. Benchmark softveri ove kompanije se širom sveta upotrebljavaju za desktop računare, notebook-ove, tablete i pametne telefone. Futuremark danas u proseku dobija po jedan benchmark rezultat na svake 4 sekunde. 

 

Strateško partnerstvo ove dve kompanije je nastalo usled povećanih tržišnih zahteva za benchmark uslugama, što je posledica snažne konkurencije na globalnom nivou za poboljšanje performansi proizvoda, kao i težnje krajnjih korisnika da prikupe što više informacija o proizvodu pre nego što se upuste u kupovinu.

 

UL Futuremark 1

 

Kompanija UL planira da ulaže u razvoj Futuremark proizvoda i time poboljša i proširi njihovu benchmark ponudu, a sa druge strane, Futuremark će dobiti priliku da koristi globalne resurse kompanije UL, kako bi svoje proizvode i usluge proširili i na tržište u Aziji.

 

Izvor: Futuremark, UL

 

Komentarišite na forumu