| Vesti | Ostalo | Transcend predstavlja DrivePro kamere za automobile
Ostalo

Transcend predstavlja DrivePro kamere za automobile

Transcend auto kamere

Kompanija Transcend je predstavila nove kamere namenjene vozačima, tačnije dva modela: DrivePro 100 i DrivePro 200. Ove kompaktne kamere imaju LCD displej u boji, dijagonale 2,4 inča, CMOS senzor od 3MP i G-senzor sa tri ose. Obe kamere poseduju ugrađen mikrofon i zvučnik, a snimaju video materijal od 30fps-a u HD i Full HD formatu.

Transcend kamere za automobile dolaze sa microSDHC MLC karticom od 16GB, na koju može stati oko 120 minuta Full HD video materijala. Zahvaljujući litijum-polimer bateriji, bez izvora napajanja DrivePro 100 kamera može snimiti i do 30 minuta video materijala. 

 

Objektiv DrivePro 100 kamere se sastoji od šest sočiva i jednog infracrvenog filtera, dok model DrivePro 200 ima jedno sočivo više i nešto veći ugao snimanja – DrivePro 100 snima pod uglom od 130°, a DrivePro 200 pod uglom od 160°. Oba modela su namenjena snimanju i danju i noću, jer se zahvaljujući velikim blendama lako prilagođavaju promenama u osvetljenju.

 

Transcend auto kamere 1 T Transcend auto kamere 2 T

 

G-senzor na ovim kamerama registruje udare (jače potrese) za vreme snimanja i automatski pokreće Emergency Recording mod, a video snimljen na ovaj način je zaštićen od presnimavanja. Ovu opciju snimanja možete pokrenuti i manuelno, pritiskom na crveno emergency dugme.

 

Transcend auto kamere 3 T Transcend auto kamere 4 T

 

DrivePro 100 model ima snapshot opciju koja omogućava pravljenje fotografija za vreme snimanja videa, a dolazi i sa besplatnim DrivePro PC alatom za Windows koji korisnicima nudi interfejs veoma jednostavan za korišćenje, a gde mogu organizovati i pregledati fajlove sa svoje DrivePro kamere.

 

Transcend auto kamere 5 T Transcend auto kamere 6 T

 

DrivePro 200 kamera dolazi sa DrivePro aplikacijom za Apple iOS i Android uređaje i korisnicima nudi mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima i tabletima preko Wi-Fi mreže kako bi stream-ovali, download-ovali, share-ovali i pregledali video materijal kad god je to potrebno.

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu