| Vesti | Ostalo | Saradnja kompanija Lenovo i IBM
Ostalo

Saradnja kompanija Lenovo i IBM

Lenovo IBM

Lenovo preuzima poslovanje kompanije IBM sa x86 serverima

 

Kompanije Lenovo i IBM su objavile da su ispunjeni svi regulatorni uslovi da Lenovo od IBM-a preuzme posao sa x86 serverima i obe strane predviđaju da će to preuzimanje biti zaključeno 1. oktobra 2014. Kompanija Lenovo će nakon toga postati treći najveći „igrač“ na globalnom tržištu servera, vrednom 42,3 milijarde dolara.

Kompanija Lenovo prisvaja System X, BladeCenter i Flex System blade servere i sklopke, Flex integrisane sisteme bazirane na x-86, NeXtScale i iDataPlex servere i povezane softvere, Blade povezivanje i operacije održavanja. Kompanija IBM će zadržati System Z mejnfrejmove, Power Systems, Storage Systems, Power-based Flex servere, PureApplication i PureData uređaje.

 

 

Ovaj dogovor je rezultat dugogodišnje saradnje koja je započeta 2005. godine, kada je kompanija Lenovo preuzela poslove sa PC računarima kompanije IBM, koja je obuhvatala ThinkPad liniju računara. Kada bude završena akvizicija poslova Motorola Mobility kompanije Google, kompanija Lenovo će zauzeti treće mesto najvećeg proizvođača pametnih telefona u svetu.

Kao što je već najavljeno u januaru, kompanije Lenovo i IBM uspostavile su stratešku alijansu u okviru koje će kompanija Lenovo biti proizvođač originalne opreme i prodavac vodećih proizvoda kompanije IBM, kao što su Storwize, Linear Tape Open (LTO), IBM Flash i elemenata iz portfolia proizvoda kompanije IBM za sistemske softvere, kao što su Smart Cloud, General Parallel File System i Platform Computing.

 

Lenovo IBM 1

 

Kompanija Lenovo kupuje IBM-ov posao sa x86 serverima po ceni od 2,3 milijarde američkih dolara i obavezuje se da će slediti plan za x86 proizvode koji je imao IBM, uključujući Flex i PureFlex integrisane sisteme zasnovne na x86 serverima i nastaviće sa inovacijama koje su u vezi sa ovim proizvodima. Kompanija IBM će u dužem vremenskom periodu, nastaviti da pruža usluge održavanja u ime kompanije Lenovo, kako bi tranzicija bila obavljena mirno i bez promena koje se mogu odraziti na korisnike.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu

 

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar