| Vesti | Ostalo | Reddit nadogradio sistem blokiranja
Ostalo

Reddit nadogradio sistem blokiranja

Opcija za blokiranje na poznatom portalu Reddit je dobila nadogradnju, stoga ova funkcija sada funkcioniše kao i kod drugih društvenih platformi. Uz ovu promenu, blokiranje korisnika na Reddit-u neće samo blokirati postove te osobe, već i blokirana osoba neće moći da vidi i interaktuje sa vašim postovima.

Do sada je postupak takav bio da kada blokirate nekoga na Reddit-u, to će se odraziti kao jednosmerna „mute“ opcija. To je ovu funkciju učinilo posebno neefikasnom za ljude koji se suočavaju sa uznemiravanjem ili drugim oblicima zloupotrebe jer blokiranje nije učinilo ništa da spreči osobu da stupi u interakciju sa vašim objavama.

Sada, kada neko ko je blokiran naiđe na postove ili komentare tog korisnika, sadržaj će izgledati kao da je izbrisan. Profili će takođe biti nedostupni nakon što je korisnik blokiran.

Izuzetak su moderatori, koji će moći da vide postove korisnika koji su ih blokirali ako se pojave u subredditu koji moderiraju. S druge strane, Reddit menja način na koji se sadržaj blokiranih korisnika pojavljuje za ljude koji su pokrenuli blokadu kako bi se bolje zaštitio od uznemiravanja.

Sada će oni koji su blokirali nekog drugog i dalje moći da vide svoje postove, iako će se sadržaj podrazumevano činiti skupljenim. Reddit kaže da drži ove postove dostupnima kako bi korisnici i dalje mogli da koriste funkcije izveštavanja na sajtu i prate svako potencijalno uznemiravanje.

 

Izvor: Reddit

 

Komentarišite na forumu…