| Vesti | Ostalo | Prenos Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket preko bilo kog interneta
Ostalo

Prenos Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket preko bilo kog interneta

Košarkaši Srbije će posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre sa Svetislavom Pešićem na klupi krenuti u nove pohode. I to u mečeve kvalifikacija za Mundobasket protiv Letonije (u četvrtak od 20 sati) i Belgije (tri dana kasnije), koje svi ljubitelji košarke mogu da gledaju ekskluzivno na Sport klubu, ali i preko bilo kog interneta zahvaljući EON paketima.

Svetislav Pešić je stručnjak koji je poslednji doneo našoj zemlji trofeje – 2001. smo bili prvaci Evrope u Istanbulu, dok smo godinu dana kasnije pokorili planetu u Indijanapolisu. U međuvremenu je naša selekcija osvajala medalje na velikim takmičenjima, bili smo vicešampioni sveta i Evrope, kao i srebrni na Olimpijskim igrama, ali je uvek to malo nedostajalo da se dođe do trona.

Sada, skoro dve decenije kasnije, Pešić je opet na klupi nacionalnog tima, a prvi izazovi ga čekaju na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Neće legendarni Kari imati najjači tim na raspolaganju zbog, sada već čuvenog, rata na relaciji FIBA – Evroliga. Neće moći da računa na košarkaše iz Evrolige i NBA lige, međutim i pored toga su ciljevi najveći.

Prvi izazov Pešića čeka već sutra (od 20 sati), kada će Srbija u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekati Letoniju.

Imao je selektor Srbije sužen izbor za mečeve sa Letonijom u „Pioniru“ i Belgijom u Monsu, pa će za te duele konkurisati: Balša Koprivica (Partizan), Aleksa Avramović (Partizan), Uroš Trifunović (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Rade Zagorac (Partizan), Alen Smailagić (Partizan), Nikola Jović (Mega Basket), Nikola Đurišić (Mega Basket), Jovan Novak (Fuenlabrada), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Aleksa Radanov (Igokea), Dalibor Ilić (Igokea), Dragan Apić (Zjelona Gora), Marko Jagodić Kuridža (Budućnost) i Nikola Rebić (Miteldojčer).

Da podsetimo, pored Belgije i Letonije, u grupi sa Srbijom je i Slovačka. U naredni krug kvalifikacija proći će po tri najbolje reprezentacije iz svake grupe, a bodovi osvojeni u prvoj fazi se prenose.

Utakmice Srbije sa Belgijom i Letonijom, ali i druge kvalifikacione utakmice za Mundobasket dostupne su kako za SBB korisnike, tako i za one koji to nisu, putem EON aplikacije uz EON pakete bez ugovorne obaveze koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara u trajanju od 30 dana.

EON paketi van SBB mreže dostupni su putem bilo kog interneta u Srbiji i omogućavaju onima koji nisu korisnici SBB interneta da bez ugovorne obaveze uz jednokratnu pretplatu gledaju sve SBB sadržaje, bilo kada i bilo gde u Srbiji, na bilo kom uređaju.

 

Izvor: SBB

 

Komentarišite na forumu…