| Vesti | Ostalo | Otvorene prijave za TOM:Belgrade Makeathon
Ostalo

Otvorene prijave za TOM:Belgrade Makeathon

TOM: Belgrade Makeathon, trodnevni maraton posvećen kreiranju pristupačnih rešenja za svakodnevne probleme osoba s invaliditetom, biće održan od 15. do 17. novembra u prostorijama Naučno-tehnološkog parka.

Ovaj događaj okuplja poznavaoce potreba osoba sa invaliditetom (engl. needknowers) i mlade (mašince, elektrotehničare, zanatlije, dizajnere, softverske inženjere, studente, itd.), koji imaju motiv i želju da rešavaju probleme, a uz to imaju veštine kojima mogu da unaprede zajednicu.

TOM:Belgrade deo je globalnog neprofitnog pokreta inovatora (TOM: Tikkun Olam Makers) i kao takav će po drugi put biti održan u Srbiji. Tokom PreTOM događaja (19. oktobra) će biti formirane grupe mejkera (eng. makers) i tada će učesnici saznati koje rešenje treba da razvijaju do početka mejkatona.

Na samom takmičenju će timovi imati 36 sati da realizuju svoju ideju uz pomoć opreme koju će obezbediti organizatori (alat za drvo i mašine, alat za metal, 3D štampači, sekači, elektronika, itd.).

Takmičenje traje tri dana, ali učesnici neće sve vreme praviti svoja rešenja, već će na njima radi svakog dana po 12 sati, od 8 do 20 časova. Više informacija o TOM:Belgrade Mejkatonu dostupno je na sajtu takmičenja.

TOM:Belgrade organizuje kompanija 3D Republika, a događaj su podržali UNICEF, Naučno-tehnološki park Beograd, Ambasada Holandije, Ambasada Izraela, kompanije Ultimaker, Polyhedra i Highbreed systems.
Prijava

TOM:Belgrade mejkaton će biti održan od 15. do 17. novembra u beogradskom Naučno-tehnološkom parku. Svi zainteresovani takmičari se mogu prijaviti do 15. oktobra, popunjavanjem formulara na ovom linku, dok svoje ideje i potrebe needer-i mogu prijaviti ovde.

 

Izvor: TOM Belgrade

 

Komentarišite na forumu…